Nieuws

afbeelding van Marc Van Stappen

Het verhaal van een (verloren) zondagmiddag

Marc Van Stappen

Wat doe je op een (verloren) zondagmiddag? In mijn geval in een gemakkelijke zetel naar tv zitten kijken welke sport er op te zien is. Maar, de F1 werd op zondagmorgen gereden, Het WK boogschieten heb ik daarna gevolgd en de obscure zwart-wit westernfilm is niet bepaald iets om er vrolijk van te worden. Het alternatief was een tornooi in Opdorp van het plaatselijke Nova . Het jonge geweld gaan bekijken en wat bijsturen. Met graagte zelfs!!!!

Daar aangekomen had de Stekense delegatie de enige comfortabele zithoek ingenomen en had van daaruit een overzicht over heel de sporthal. Evy, Femke, Belle, Amber en Lucas stonden al in te spelen in hun opvallende groene T-shirts.
Femke was de jongste van de bende en je zag eigenlijk dat ze haar stinkende best deed. Ze won zelfs al een set.

Evy en Lucas zaten in dezelfde poule. Omdat het wat te gemakkelijk ging gingen we wat opdrachten meegeven zodat het met momenten heel gemakkelijk ging. Serveren en spinnen, zo simpel is dat. Setstanden als 11-1, 11- 2 en 11-3 waren gewoon. Ze gingen dus alle twee door naar de halve finale.

Amber zat in een iets zwaardere groep maar er kwam wel heel mooi spel uit. Twee winnende partijen was haar deel en ze kwam één winnende wedstrijd te kort om door te gaan naar de volgende ronde.

Voor Belle was het van hetzelfde laken een pak, of een broek, ik weet het niet. Twee winnende partijen maar de laatste wedstrijd verloren tegen een jongen uit Hamme. Hou vol, zou ik zeggen, de resultaten in het leerproces van de vooruitgang komen wel.
Terug naar de preminiemen met Evy en Lucas. Evy moest tegen Jan- Willem waar ze in het tornooi van Okapi de finale tegen verloor. Ze weerde zich verdienstelijk maar ze kon de opslag niet pakken en werd uitgeschakeld. Lucas wandelde door zijn poule maar zijn speelstijl vreet aan zijn conditie. Alles voor 110 procent.

Finale van Lucas 1-0 voor, 1-1, 2-1 voor. Maar telkens tijdens de rustpauzes toch ademhalingoefeningen moeten doen om tot rust te komen. 3-1 tornooiwinst maar toch erg diep moeten gaan. Proficiat aan iedereen.

Iedereen tevreden naar huis en toen ik thuis kwam had John Wayne de slechteriken in de westernfilm verslagen, had Joachim Rodriguez de Ronde van Lombardije gewonnen en wachtte mij een heerlijke zelfgemaakte pizza. Dus toch geen verloren zondagnamiddag, Zeker niet!!!!

 

Sponsors