Nieuws

afbeelding van Yves Van Stappen

Beginnerstornooi Sint-Niklaas

Yves Van Stappen

Zondagmiddag klokslag 13u30. Zes jeugdige talenten die klaar staan in Sint-Niklaas om de coach wakker te houden. Wakker houden hoor ik u al zeggen en dat om 13u30? Wel ja, vrijdagavond met de C ploeg, met 3 man nota bene, Andy zijn 9-7 van vorige speelweek even teniet doen met 5-11 in het verre Ronse. Zaterdagmorgen op een onmenselijk uur (jazeker, 07:00 is onmenselijk voor een student, tenzij we op dat moment nog ergens in de Overpoort hangen, of liggen dat hangt ervan af) moeten opstaan om een halve dag chape naar boven te dragen op de bouw van de schoonbroer. Een kleine drie uur slaap, twee liter vocht armer, schouders die op het moment van schrijven nog altijd pijnlijk aanvoelen en lekkere boterkoeken voor u neus weggenomen zien worden , een mens stelt zich zijn zaterdagmorgen toch lichtelijk anders voor. Vervolgens 's nachts nog een plaatselijke DJ in Brussel gaan sponsoren (ja meneer Guetta dat is graag gedaan, je mag je volgende single aan mij opdragen, bedankt). Onze kornuiten waren beter uitgeslapen waren en ze spelen om zich te amuseren, dat alleen al maakt het de moeite waard om er naar te gaan kijken!

De loting was niet mals voor onze preminiemen. Evy en Lucas (op dat moment de nummers 2 en 3 in de stand) zaten samen in een poule en ook Femke en Ilyas kwamen elkaar tegen in de andere poule. Bij de cadetten hadden Onno en Amber meer geluk, nu ja zij moesten het niet tegen elkaar opnemen.

Femke deed net zoals vorige keer haar uiterste best! Winnen zat er helaas niet in, ook niet tegen Ilyas maar wie haar bezig zag, zag meteen dat ze enorm graag pingpongt en dat is het enige wat telt. Stilaan maakt ze progressie en werpen de trainingen hun vruchten af. Volhouden natuurlijk! En laat papa Davy toch nog maar af en toe winnen van je, dan ben je zeker dat hij je wilt blijven trainen ;)!

Ilyas verging het iets beter! Hij won zelfs 2 matchen die dag in zijn poule, niet genoeg om door te gaan maar wel een uitstekende middag! De basisslagen zitten goed, af en toe eens meer rechtdoor spelen had misschien een goede training geweest, maar toch een dikke chapeau!

Lucas stoomde in zijn poule door naar poulewinst. Nauwelijks tegenstand, tenzij dan van Evy, maar dat levert ook het gevaar op voor gemakzucht. Gelukkig blijft hij met zijn voetjes op de grond en kunnen we met de nodige uitdagingen tijdens de match zijn focus blijven behouden.

Evy verloor enkel van Lucas in het begin, maar het was de laatste poulematch die besliste of zij of haar tegenstander zou doorgaan. Helaas sneuvelde ze in de belle, Evy was compleet op en had alles gegeven die middag. Al die matchen eisen hun tol, gelukkig kan een cola en een croque monsieur wonderen doen. Toch een mooie middag, Evy!

Onno deed voor de eerste keer mee bij de miniemen. Het wedstrijdritme dat de andere spelers wel hadden, ontbrak bij Onno maar naar mate het tornooi vorderde kreeg hij meer en meer grip op de partijen. Zijn laatste match stond hij zelfs 2-0 voor, maar vergat het af te maken waardoor hij met 2-3 in extremis nog de boot in ging. Dat wedstrijdritme komt wel door meer mee te doen aan zo'n tornooien en zal zeker nog zijn vruchten afwerpen!

Amber tenslotte miste in het begin wat fut en scherpte. Veelal had ze de nodige peptalk nodig van de papa, maar het mocht niet baten, ook Amber bleef met lege handen achter. Ze sloot wel positief af door haar beste match tot het einde te bewaren! Jammer dat zo'n tornooi niet langer duurt...

Enkel Lucas was dus nog de 'Last Man Standing'. Ook in de halve finale won hij vlot waardoor hem in de finale opnieuw Jan-Willem wachtte. Een heruitgave van de finale van het vorige criterium. Jan-Willem was een linkshandige speler met veel balgevoel en kan gevaarlijk uit de hoek komen met zijn topspin balle. Het doel was dus om als eerste te kunnen vertrekken, wie dat kon zou een groot deel van de match naar zich toe kunnen trekken. Lucas speelde het perfect uit en wist Jan-Willem goed te laten verplaatsen door de ballen gecontroleerd op tafel te houden. In de vierde set was er echter een momentje commotie. Een netbal bij de opslag van Lucas werd niet gezien door beide spelers, de scheids en de fans van Jan-Willem, maar wel door de supporters van Lucas. Hierdoor werden de punten teruggedraaid om het punt te herspelen, aangezien de protagonisten al bezig waren aan het volgende punt. Lucas won de partij wel, maar de netbal was achteraf toch nog serieus voer voor discussie. Dit pleit er misschien voor om de scheidsrechters bij te staan door een volwassene tijdens de finale op jeugdtornooien. Jammer genoeg geen pingpongmiddag zonder commotie dus, maar ik ken alvast één iemand die daar niet wakker van gelegen zal hebben! Our Last Man Standing...

 

Sponsors