Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Stekene B - Lipalet A : 11-5

Toon De Block

Voor de 2de week op rij weet de B-ploeg punten te pakken. Na hun promotie van 1ste provenciale naar landelijke is ook hier de doelstelling het behoud. Vorige week konden onze B's nog een sterk gelijkspel afdwingen bij het telkens zeer moeilijk te bespelen Rooigem. Deze week was het geen gelijkspel maar een klinkende overwinning tegen Lipalet A (uiteraard met good old Michel Mentens).

De uitslag laat blijken alsof het vanzelf ging maar dit was toch niet het geval. Bij een 4-4 tussenstand stonden Yves en Manu beiden 0-2 achter in hun wedstrijd. Yves kan hier nog een belle uit halen en weet deze met 14-12 cijfers nog binnen te halen. Manu doet net hetzelfde maar trekt uiteindelijk aan het kortste eind. 5-5 en er kan helemaal opnieuw begonnen worden. Het is dan dat de Stekense boiz een tandje hoger weten te schakelen.

Van 5-5 gaat het dan vrij snel naar 9-5 en tot slot 11-5. Pieter verslikt zich nog in zijn eerste thuiswedstrijd voor Stekene maar was dan niet meer bij te houden. Christophe was duidelijk de MVP van de avond en scoort een mooie 4/4. Heel de avond oogde hij scherp en bracht hij telkens een beheerst spel aan tafel. Lermytte 2.0? Time will tell!

Manu en Yves konden beiden 2 overwinningen binnen halen. Zij lieten beiden enkele flitsen noteren maar het bier van de avond daarvoor zat nog duidelijk in het lichaam.

Verdict : 11-5 en ondertussen een 5/6 voor de eerste 2 speelweken. Mooi op koers!

Een weekje pauze voor de B's. Zij kunnen toeleven naar een mooie verplaatsing richting Schoten.

Sponsors