Nieuws

afbeelding van Charlotte Blancke

De seizoensstart van de H-ploeg

Charlotte Blancke

We zijn ondertussen 5 speelweken ver en tot mijn eigen grote verbazing heb ik nog niet onder mijn voeten gekregen voor het niet indienen van wedstrijdverslagen van de H-ploeg. Toch is het misschien eens tijd om een kort overzicht te maken.

Speelweek 1: Stekene H - Sint-niklase F

Door laattijdige afzegging van een niet nader genoemde speler, heeft de H-ploeg dit seizoen maar 3 vaste spelers: Evrard, Steff en ikzelf. De eerste speelweek werden we uit de nood geholpen door Evi. Stekene trad de eerste match hierdoor aan met 4xE4. Sint-niklase heeft veruit de sterkste ploeg uit de reeks en zette daar 4xE2 tegenover.

Sint-niklaas bleek al snel de beter ploeg. Enkel Evi kon overtuigen en won 3 matchen. Steff en Evrard wisten elk 1 winstmatch binnen te halen. Eindstand 5-11.

Speelweek 2: Zele D - Stekene H

De 2de speelweek trokken we naar Zele. Gelukkig was het deze week Victor die meekwam, want ongehuwde -16jarigen zijn blijkbaar niet welkom in zaal Topspin. Zele trad aan met 1xE4, 2xE6 en 1x NG, een zeer haalbare kaart dus. Het wordt uiteindelijk een spannende avond waarbij 7 belles worden gespeeld. 4 ervan worden beslist in het voordeel van Stekene. Steff, Evrard en Victor zetten met 3 gewonnen matchen een mooie prestatie neer. Ikzelf kan minder overtuigen en win slechts 1 match. Eindstand 6- 10.

Speelweek 5: De Pinte E - Stekene H

In de derde week trok de H-ploeg naar de Pinte om de match van speelweek 5 vervroegd te spelen. Steff moet verstek geven en dus worden Evrard en ik vergezeld door Thomas en Davy (3xE4, 1xE6). De Pinte staat niet bekend om de rustige omgeving, al moeten we eerlijk toegeven dat het lawaai van andere sporten best wel meeviel. De Pinte speelde met 2xE4 en 2xE6. Dat het een spannende avond was, kan ik met zekerheid zeggen. Met 4-4 gaan we de rust in. De 2 kopspelers van de Pinte bleken te sterk voor Davy en Evrard. Het is dus afwachten hoe het loopt in de andere richting. Al snel blijkt dat het knokken wordt voor de overwinning. Het wordt 4-5, 5-5, 6-5, 6-6, 7-6 en 7-7. Thomas en ik spelen de laatste matchen voor de punten. Beide matchen worden belles, van spanning gesproken! Ikzelf kom 2-0 achter, maar weet dan nipt het tij te keren en steel de match. Thomas heeft het ook moeilijk, maar zet door. Ook hij slaagt erin zijn match te winnen. Eindscore 7-9, met een puike prestatie van Thomas die zijn avond afsluit met geen enkele verliesmatch !

Speelweek 3: Stekene H - Temse D

Over de match tegen Temse valt bitter weinig te vertellen. Steff is terug van de partij en Thomas valt weer in. Temse treedt aan met 1xE2 en 3xNG. Enkel E2 Eric kan weerwerk bieden tegen het aanvallend werk van de H-ploeg. Steff speelt sterk en rijgt Eric in 4 sets aan zijn degen. Thomas verliest zijn geduld tegen het trage spel en moet in 3 sets de duimen leggen. Ook Evrard moet zijn meerdere bekennen in 3 sets. Ikzelf speel een belle, maar weet deze niet naar mij toe te trekken. Eindstand 13-3.

Speelweek 4: Stekene H - Hamme F

Met Victor mee aan de meet, start de H ploeg de avond met 3xE4 en 1xE6. Hamme stelt 2xE4 en 2xE6 op. Stekene start sterk en komt meteen op een 4-0 voorsprong. Hamme kreeg even een sprankeltje hoop wanneer ze tot 4-2 weten terug te komen, maar de volgende matchen eindigen weer in het voordeel van de H-ploeg. 6-2 bij de rust dus. Ook na de korte pauze weet Hamme niet te overtuigen. Opkomend talent Jan-Willem heeft duidelijk een slechte dag en speelt enkel tegen Steff een goede match. Jammer voor Hamme (en Steff), maar goed voor ons. De avond eindigt met 11-5 op het scorebord. Evrard, Steff en ikzelf winnen elk 3 matchen, Victor voegt daar nog 2 aan toe.

Met slechts 1 verloren match staat de H-ploeg voorlopig op een mooie 2de plaats. Hopelijk lukt het om deze positie vast te houden.

Sponsors