Nieuws

afbeelding van Dirk Smet

Hof ter Burst D - Stekene J : 10-6

Dirk Smet

Het is een druilerige vrijdag avond wanneer we naar de serres van Hof ter Burst trekken met mezelf (Dirk), Maarten, Jonas, Florian en trouwe suporter/chauffeur Jurgen aan boord. Eerst moeten we nog even wandelen langs de pot augurken, de pakken met koeken, de pak gemalen koffie en de andere prijzen van vrolijke petanquers alvorens we aan de tafeltennisclub aankomen, en we ons kunnen klaarmaken voor de wedstrijd.

Wat ons al direct opviel tijdens de matchen was dat de tegenstanders de woorden ‘sorry’, ‘excuseer’ of iets anders van die aard waarschijnlijk niet kenden. Na meerdere netjes en kantjes te hebben gehad kwam er zelfs geen blos van gene op hun wangen, wat langs onze kant toch wel voor enige frustratie zorgde. Na enkele sets kwam het woord wel eens sporadisch uit hun mond, doch ook niet bij iedereen. Ik kan hier alleen maar uit concluderen dat de beleefdheidsregels -waar hier in Stekene van jongs af aan zo op gedrukt wordt- niet overal van toepassing zijn. Jammer maar helaas, het zou een pak sympathieker zijn tijdens de wedstrijd. Of wel begrijp ik er helemaal niets van, dat kan natuurlijk ook altijd.

Dit alles belette niet dat Jonas weer knap 4 matchen kon winnen en Maarten en Dirk elk 1. Florian bleef gewoon de rust zelve, maar zonder winst.

Sponsors