Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Stekene op de valreep voorbij Smash Dolfijn

Toon De Block

Het is weeral eind oktober, de tijd vliegt en de competitie dus ook. Speelweek 6 werd afgelopen weekend betwist en de A-ploeg mocht richting Aarschot om Smash Dolfijn te bekampen.

We werden ontvangen in een prachtige zaal met een goede sportvloer en veel plaats. Ideaal voor elke tafeltennisser om zich eens goed uit te leven. Smash stelde 1x B2 (Eddy) en 3x B4 op (de gebroeders Mattheus en Bernard). Een gevarieerde ploeg dus. De ploeg van Stekene was de normale opstelling. Op papier was het toen al duidelijk dat het een spannende match ging worden ...

Toon en Willem starten beiden met succes. Willem heeft het lepe spel van Bernard direct onder de knie en mag snel gaan rusten. Toon staat op dat moment 2-1 voor tegen Yves en kan in de 4de set ook het verschil maken. Bart en Maichel treden dan aan tegen respectievelijk Eddy en Dries. Dat Bart het altijd al wat moeilijker gehad heeft tegen verdedigers was geweten en ook in deze match moest hij het onderspit delven tegen een dergelijk type speler. Eddy haalde het mes boven en zette zo het eerste punt op het bord voor Smash. Maichel speelt een goede match tegen Dries maar komt nog net iets tekort. Tussenstand : 2-2.

Opnieuw kunnen Willem en Toon een kloofje maken wanneer ze beiden hun 2de overwinning boeken. Vervolgens kan Smash terug aanklampen waarbij Eddy de bovenhand haalt van Maichel en Dries ook Bart kan verschalken. Tussenstand : 4-4. Mooi tafeltennis en spannende wedstrijden, de supporters Hedwig en Evrard hadden er een goeie avond uitgekozen.

Na de korte pauze kon Maichel tegen Bernard zijn eerste overwinning boeken sinds enkele weken. Het zat eraan te komen want echt meezitten deed het nog niet. De ontlading was dan ook groot. Voor Bart leek de avond op een sisser uit te lopen want ook in zijn 3de match moest hij Yves feliciteren. Willem en Toon vechten dan beiden een belle uit op het scherpst van de snee. Zowel de supporters van Smash als van Stekene leefden enorm mee. Eddy maakt tegen Toon enkele directe fouten waardoor Toon snel kon uitlopen en de wedstrijd binnen halen. Willem keek tegen een achterstand aan van 5-8 maar weet op het nippertje een tandje bij te steken en haalt ook zijn wedstrijd binnen met 11-9. Tussenstand : 5-7 en de kloof leek definitief gemaakt.

Ook Bart werd op het einde van de avond eindelijk beloond met een overwinning tegen Bernard waardoor Stekene de 8 op het bord kon zetten en zeker was van minstens 1 extra punt. Maichel verzet zich als een duivel in een wijwatervat maar Yves bleek constanter te zijn. Opnieuw zijn het 2 belles die het uiteindelijke verdict zullen uitmaken. Toon kijkt voortdurend aan tegen een achterstand in zijn match tegen Dries maar kan in de belle toch nog doortrekken. Ook Willem leek op weg naar een overwinning bij een 2-1 voorsprong maar in de belle maakt Eddy te weinig fouten. Einduitslag : 7-9 en de 3 punten die mee konden naar Stekene.

Op die manier kan Stekene in de bovenste regionen blijven en kunnen we met een gerust hart een weekje rusten.

Binnen een 2-tal weken ontvangen we titelkandidaat Hoeselt. Een aantrekkelijke affiche waarbij we hopelijk weer op enkele supporters kunnen rekenen!

Cu then!

BITW

Sponsors