Jeugdwerking

Tafeltennis wordt omschreven als de snelste (bal)sport ter wereld en dat kan de Stekense jeugd beamen. Reeds 40 jaar lang probeert tafeltennisclub Stekene aan haar toekomst te bouwen. Één van de belangrijkste pijlers, zoniet de belangrijkste, is de jeugdwerking. TTC Stekene heeft sinds jaren een mooie reputatie opgebouwd wat betreft jeugdwerking en tot op heden probeert men nog steeds om de jeugd alle kansen te geven. Dit alles heeft reeds geleid tot mooie resultaten op provinciaal en zelfs op nationaal vlak. Tevens kan TTC Stekene met fierheid meegeven dat zij reeds een pak spelers, die vroeger of nu in nationale afdelingen uitkomen, heeft opgeleid.

TTC Stekene is er fier op dat zij als club aan alle jeugdspelertjes, zowel competitieve als recreatieve, alle kansen kan geven op gebied van trainings-, competitie- en recreatiemomenten. Zo krijgt elk jeugdlid, van Benjamin tot Junior de kans om zich ten volle te ontplooien. Naast sportieve begeleiding proberen wij aan onze jeugd ook leuke activiteiten aan te bieden zodat iedereen zich zoveel mogelijk thuis voelt binnen onze vereniging.

Begeleiding en Ontplooiing

TTC Stekene is met ruim 50 jeugdspelertjes één van de grootste clubs in Oost-Vlaanderen wat betreft jeugdwerking. Om een vlotte doorstroming te garanderen werkt TTC Stekene met verschillende trainingsgroepen. Zo starten de allerkleinsten met de pre-initiatie en spelen de gevorderden in drie verschillende groepen, naar gelang het niveau. De trainingsgroepen worden door de technische commissie die bestaat uit de jeugdsportcoördinator en de gediplomeerde jeugdtrainers, zo homogeen mogelijk samengesteld. Bovendien worden de trainingsgroepen jaarlijks herbekeken en ingedeeld op basis van sterkte, inzet en vooruitgang.

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich ten volle kan ontplooien wordt er ook regelmatig een beroep gedaan op sparringpartners. Deze afwisseling heeft in het verleden reeds meermaals haar vruchten afgeworpen. Bovendien worden de grootste talenten nog eens verder individueel begeleid en getraind. Een overzicht van alle groepstrainingen en individuele trainingen kan u terugvinden onder de sectie “Trainingen”.

Omdat we onze jeugd niet zomaar het veld in willen sturen, promoten we bij beginnende competitiespelers de juiste tornooien en delen we de jeugdploegen zo correct mogelijk in op niveau. Daarbovenop zorgen we altijd voor begeleiding van minstens één trainer op de tornooien. Spelers die genoeg vaardigheden ontwikkeld hebben, worden meestal ingedeeld in VTTL-competitie, met als doel andere spelvormen te leren kennen en meer spelinzicht te kweken.

In 2010 zijn we gestart met een nieuw concept: bovenop de trainingsmomenten zal TTC Stekene stelselmatig stages beginnen inplannen doorheen het seizoen. Enerzijds krijgt de jeugd hierdoor de kans om intensiever te trainen en anderzijds zijn deze stages bedoeld om het niveau te onderhouden of bij te schaven buiten het seizoen.

Clubgeest en Teambuilding

Naast sportieve begeleiding proberen we voor onze jeugd een leuk aanbod te voorzien aan nevenactiviteiten. Het primaire doel hiervan is aan “Teambuilding” werken en we proberen ervoor te zorgen dat iedereen zich zoveel mogelijk thuis voelt op zijn manier.

December is traditioneel een maand met heel wat jeugdactiviteiten. Onze jongsten krijgen iedereen jaar het bezoek van Sinterklaas en aan het einde van de maand is er de “Dag van de Jeugd”. Dit zijn onze eigen jeugdkampioenschappen waar we per groep op zoek gaan naar een kampioen. Na een hele voormiddag sporten wordt er voor pannenkoeken gezorgd en is er een interactieve quiz, waarin jong en oud moeten samenwerken om te kunnen winnen.

Er wordt ieder seizoen ook een grote “Teambuildingsactiviteit” georganiseerd: in 2010 kozen we ervoor om naar Tofsportrock te gaan, een evenement van Bloso waar onze jeugd in groep allerhande traditionele en minder traditionele sporten kon beoefenen.

We proberen aan de toekomst te werken door dit aanbod uit te breiden. Daarom werd er een nieuw Jeugdbestuur opgericht, bestaande uit een aantal bestuursleden, jeugdspelers en een ouder. Zo zullen wij voor onze jeugd een “Demonstratiewedstrijd” organiseren in 2011, en in de volgende seizoenen met meer nieuwe initiatieven op de proppen komen. Zo kan de jeugd zich verwachten aan een ontmoeting met een andere club, het bijwonen van een topmatch tafeltennis, een filmavond en een jeugdetentje.

Laten we vooral onze oudere jeugdspelers niet vergeten binnen dit verhaal. Aan het einde van bepaalde seizoenen wordt er in augustus een clubweekend georganiseerd naar Center Parcs, waar we zoveel mogelijk lagen van de vereniging mee willen aanspreken. Het geeft onze 16- tot 18-jarigen de mogelijkheid om beter kennis te maken met andere leden.

Anno 2017 is TTC Stekene een tafeltennisclub die tracht jeugdsport hoog in het vaandel te dragen en we doen dit in een sfeer van samenhorigheid! Dit is waar wij vandaag voor staan, en ook in de volgende jaren zal dit onze koers voor een groot deel blijven bepalen…

Sponsors