Nieuws

afbeelding van Eline De Nijs

De zomertornooien (VTTL) 2005

Eline De Nijs

" en wie ze onveilig maakte" of probeerde onveilig te maken
De zomer van 2005 ging traditioneel van start in het vierwekelijkse Bredene. Vier zaterdagen lang werd er in Bredene gezwoegd om in de A- of B-finale te geraken. Stekene was zeker goed vertegenwoordigd, we werden als ploeg dan ook 5e in het klassement. Het sfeertje was er wel weer fijn: het weerzien van enkele ondertussen al beruchte personen, de croques die ja nog altijd in de zaal worden gebakken, en natuurlijk werd ook heel wat afgelachen. Soms zou je al beginnen denken dat men niet naar Bredene komt om te spelen maar eerder voor een "belangrijkere" reden, de afsluiter namelijk. Na een dagje zwaar pingpongen werd steevast afgesloten in het frietkot.
Na de "ultieme" voorbereiding was het dan tijd voor het echte werk. Als eerste in het rijtje kwam het tornooi van Wanze in Luik. Daar werd drie maal de kwartfinale bereikt: Anja in de Dames A, Eline in de Dames C en JP in de Heren D. Het volgende tornooi was al heel wat drukker bevolkt. In Torhout waren de kwartfinales ook heel populair: Glenn in Heren D, Anja in de Dames A, en ik (Eline) in de Dames C. Jochen deed net iets beter en behaalde in de Heren D de halve finale.
En dan "Fasten your seatbelts" (naar Jacques Denys) en op naar Oostende. Het wordt hier steeds gebruikelijker om er een echt weekendje Oostende van te maken. Vrijdag werden de dubbels beslecht waar Bart met ene kerel uit Antwerpen tot in de halve finale raakte. De volgende dagen waren er dan de enkels, die blijkbaar toch een beetje hebben moeten onderdoen voor de dubbels van de vorige dag.
Dan zijn we al aan het laatste kusttornooi aanbeland namelijk dat van Wenduine. Elk jaar vraagt iedereen zich af waarom hij of zij toch weer meedoet aan dit tornooi en dit voor één toch wel geldige reden: de wachttijden. Het kan immers uren duren eer je een matchke mag spelen. Jeroen liet het echter niet aan zijn hart komen en speelde zaterdag kwartfinale.
In Hasselt was enkel Anja er om Stekene te verdedigen, ze behaalde er, inderdaad u kunt het al raden de kwarfinales. De week er op in Louvain-la-Neuve werd Anja er ook weer in de kwartfinales uitgewipt. Ik (Eline) behaalde ondanks eigenlijk toch wel weinig te geslapen hebben (Crammerock;) de finale.
Dan het laatste tornooi voor de competitie van start gaat, namelijk dat van Antwerpen. Anja behaalde hier een record door toch wel een match meer dan vorig jaar te winnen. Ik belandde op de 6e plaats, na er uitgespeeld te worden door een vies paletje"
Zozo de zomertornooien zijn passé, en de competitie kan weer starten en natuurlijk ook de fun-tornooien van de KVKT voornamelijk in Schelle.

Sponsors