Nieuws

afbeelding van Kevin De Wolf

Interprovinciale ontmoeting

Kevin De Wolf

(Gierle -) Sobeka - Stekene - Wotaf
Gisteren (za 10 sep 2005), lokaal TTC Stekene, Interprovinciale Ontmoeting.
Het opzet: 4 ploegen uit verschillende provincies, maar met gelijkaardig spelersarsenaal, sturen elk 8 spelers om het in een vriendschappelijk tornooi tegen mekaar op te nemen.
De bedoeling: een tornooi van een degelijk niveau te creëren waar zowel de B's uit landelijke als de NG's uit 5de provinciale een degelijke voorbereiding op het nakende competitieseizoen aan over houden.
De organisatie: 8 poules van 4 spelers worden samengesteld. En wel zo dat binnen elke poule een variatie aan klassementen en clubshirts terug te vinden is. Naar analogie met het Zomercriterium in Bredene spelen de nummers 1 en 2 de A-finales beginnend met de achtste. Zij strijden om de 1ste tot de 16de plaats. De nummers 3 en 4 mogen in de B-finales vechten om de 17de tot laatste plaats.
Een verslag: Op het laatste moment liet Gierle het afweten. Aangezien de tijd ontbrak om een waardig vervanger te vinden (men vindt niet zo maar een club die op korte tijd de gevraagde variëteit aan spelers kan optrommelen) werd het tornooi aangevangen met slechts 75% van de normale omvang. 8 poules van 3 dus, wat al direct 3 wedstrijden minder oplevert.Nu goed, aan motivatie ontbrak het niet en met een kleine doch niet toevallige vertraging werden de wedstrijden aangevangen. De laaggeklasseerden hadden niks te verliezen en konden zonder veel stress het beste van zichzelf geven, de hooggeklasseerden konden de poules voornamelijk als opwarming beschouwen en met uitzondering van een paar D's die verrast werden door de motivatie van de E's konden zonder al te veel verrassingen de finales aangevangen worden.Al snel bleek dat er net iets te weining groen aan de tafels stond om nog kans te maken op de eindoverwinning. Onze laatste hoop, Maichel, moest na een ijzersterke wedstrijd zeer nipt de duimen leggen tegen één van de twee Wotaf B6'en die het in de finale onderling mochten uitmaken.
De balans: Was het nu de afwezigheid van Gierle die mij gemengde gevoelens bezorgt, of was het eerder de lage opkomst B-spelers die mij doet twijfelen aan het succes van het tornooi? Voor de lagergeklasseerden was het zonder twijfel geslaagd en zij kunnen vol goede moed aan de competitie beginnen. Maar als zelfs wij als organiserende club er niet in slagen een B de zaal in te krijgen, vrees ik ervoor dat het bedoelde hoge niveau niet behaald is.Maar hebben we ons geamuseerd?Natuurlijk!

Sponsors