Nieuws

afbeelding van Kevin De Wolf

Alweer een weekendje tafeltennis

Kevin De Wolf

VTTL: Speelweek 2
Vrijdagavond, 23 september. 3 thuiswedstrijden, en er lijkt zo weinig volk te zijn. Na eens goed rond te kijken wordt het duidelijk dat enkel de E-ploeg over tegenstanders beschikt. Galmaarden C op tijd, zo hoort het. Even voor achten dan toch nog bezoek van Gemo D en Kruibeke C, net op tijd. Dat we een sportieve club zijn is algemeen geweten. We laten de Gemonen (Gemoten, Gemo's?) en Kruibekers (Kruibekenaren, Kruibekezen?) zelfs nog even inspelen.
Stekene E - Galmaarden CDe E-ploeg stoot op C6-C6-D0-D2, een hemelsbreed verschil met HTB in de eerste speelweek. Hopelijk kan JP, die er in de serres niet bij was, de tegenstand verrassen met een aantal ballonballen om Uuuuuuuuuuuuu tegen te zeggen. Helaas, 3 van de 4 Galmaarders hadden reeds gevlogen en JP hield het op 1 overwinning. Ook Eline en Kurt geraakten niet verder dan 1 matchke. Enkel PP wist er 2 in te blikken.5-11 het resultaat.
Stekene D - Gemo D3xD2+D4 = op papier een vlotte overwinning voor onze D-ploeg. Manu en Jan, beiden met een seizoen ervaring in 1ste provinciale achter de rug, halen 2x4 = 8 matchkes binnen zonder te blozen. Ook Glenn, talent dat vanuit 3de provinciale komt, en volop aan zijn opmars bezig is, pakte de hele buit. Enkel Olivier liet in zijn eerste competitiewedstrijd in 7! jaar een matchke liggen, tegen jeugdtalent Robin De Clercq (een naam om te onthouden).15-1 jawel. Wie stopt D dit seizoen?
Stekene F - Kruibeke CEen zieke Yves vervangen door gevestigde waarde Evrard is allerminst een verzwakking te noemen. 2xE4+2xE6 is ook hier iets zwaarder dan speelweek 1, maar thuis zijn we op ons sterkst. Lichtjes afgekoeld, vatten we de wedstrijden aan. Het is er niet aan te merken want het staat onmiddelijk 4-0. Mijn ploegmaten zetten het goede werk verder, ik laat er eentje liggen en raak mijn vertrouwen wat kwijt. Dit kost mij mijn voorlaatste wedstrijd en ook Dylan laat er 1 liggen. 9-3, punten binnen, alle druk weg, vertrouwen terug.13-3 de eindstand. Ook Stijn (vorige week nog babysit, deze week in Humo) heeft zijn start van het seizoen niet gemist.
Hier eindigt mijn tafletennisweekend uiteraard nog niet. Zaterdagnamiddag ben ik als supporter trouw op post. Opnieuw 3 wedstrijden, maar toch weer minder volk? Ah juist, Heren G speelt naast Dames A en B, en die dames spelen 3 tegen 3 in plaats van 4 tegen 4... dat is dus... een paar man (of in dit geval vrouwen) minder.
Stekene G - Madelon CE2 en 3xE4, een moeilijke klus voor onze G-ploeg, die voorlopig Candy nog moeten missen. Levi was met veel plezier van dienst om vaste spelers Nick, Tim en Céline te vergezellen. Echt vlot loopt het echter niet, en het is Nick die als eerste een wedstrijd wint tot 1-11.1-15 na 13 3-setters, 2 4-setters en 1 gewonnen bel. Volgende keer beter!
Dames A - Châtelet A3xB0, en volgens kenners nu al één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Bij 2-4 ziet het er echter alles behalve rooskleurig uit. Anja wist haar 2 wedstrijden te winnen. Kim en Jolien verloren nipt elk een bel en een 4-setter. Het had er net zo goed volledig anders kunnen uitzien. Kop op, Anja en Kim dubbelen. Het is blijkbaar even wennen, want een 2-11 doet donderwolken verschijnen. 1 set was echter voldoende om op mekaar ingespeeld te raken en de achterstand werd tot 3-4 teruggebracht. Jolien wint haar laatste match en lijkt klaar voor Dino, waar ze later die dag de B-ploeg Heren mag vergezellen. Kim heeft wat last van stress, maar Anja kan alsnog een punt verzilveren.Het wordt 5-5.
Dames B - Atelia Gent BCéline speelde reeds een aantal tafels verder en kon dus onmogelijk bij de dames van zich laten horen. Eline nam haar plaats in en deed dit behoorlijk. Een 3/3 halen is voor haar geen probleem. Niki en Charite hebben het wat moeilijker, maar het is zeker geen schande dat ze tegen C6, D2, D6 verliezen. Ze zullen dit seizoen vooral veel ervaring opdoen.Dat het 3-7 werd, daar mogen ze niet van wakker liggen.
Wie denkt dat ik hiermee genoeg tafeltennis gezien heb, heeft het mis. Na een uitnodiging voor de openluchtfuif in Kemzeke af te slaan, gaat het samen met Eddy en Evrard in Hugo's 307 richting Brugge. Niet om Club te zien verliezen tegen Lokeren, wel omdat Stekene B het tegen Dino A opneemt.
Stekene B - Dino Brugge ADe Dino's komen uit 2de Nationale en willen daar het volgende seizoen zeker terug staan. Met B2, B4, B4, B6 moet dit zeker mogelijk zijn. Hugo's GPS bracht ons zonder problemen tot in de buurt van het lokaal, 't is te zeggen, de turnzaal met frigo. Na er 2 keer voorbij te rijden, meende Eddy zich toch nog vaag de parking/speelplaats te herinneren, en iets te laat aangekomen hoopten we toch nog de eerste wedstrijden te kunnen zien. Tom had het echter kort gehouden. We zagen nog net hoe Jeroen de bel naar zich wist toe te trekken. Maar wie zat daar nu te tellen? Geloof het of niet, maar 3! hoofdscheidsrechters kwamen de boel in de gaten houden. Er moeten echt wel belangrijker wedstrijden geweest zijn. Hoofdscheidsrechters of niet, het bleven toch de spelers die zelf uitmaakten of het punt al dan niet gespeeld was bij een tweebal. Hoofdscheidsrechters vertellen na elk punt de stand, sommigen zelfs 3 keer. Zo kregen we te horen: "Zes beiden, zes zes, six all"! Het Frans ontbrak nog, gelukkig dat een aanwezige Waal Nederlands verstond. Wie Bart's pallet al eens heeft vastgehad, merkt dat het al met menig tafelrand in aanraking is gekomen. Een hoofdscheidsrechter trekt daarvoor echter een gele kaart. Opstandigheid bij Stekense supporters Eddy en Evrard mocht niet baten. Tom had bij aanvang van zijn laatste match nog steeds maar 1 set gewonnen, en de vrees voor mijn objectieve verslaggeving was een motivatie om voor Stekene een tweede match binnen te halen. Bart en Jolien slaagden er niet in een wedstrijd te winnen.14-2 de eindstand.
Terug in thuishaven Kemzeke om middernacht... Dan toch maar een bezoekje brengen aan de openluchtfuif, waar het pingpongvolk zich reeds goed geïntegreerd had.

Sponsors