Nieuws

afbeelding van Jeroen Buysse

Eddy Wymeersch wint zijn eerste wedstrijd van het seizoen

Jeroen Buysse

Eddy, schrijver van dienst op zaterdagavond, is een fanatiek supporter van onze B-ploeg. Samen met Hugo, Evrard en recentelijk Kevin volgt hij deze ploeg al vele jaren doorheen het ganse land. Niet enkel omdat zijn zoon toevallig in deze ploeg speelt. Neen, als Tom een wedstrijd verliest, ontkent hij meestal ogenblikkelijk dat er enig bloedverwantschap zou bestaan tussen hen. Wat hem en zijn kompanen drijft, kan nog het best vergeleken worden met hooliganisme. Eddy, Hugo, Evrard en Kevin zijn de beruchte vijfde man van Stekene B. Zaterdagmiddag om één uur begint het bij dit viertal al te kriebelen : Kevin scherpt zijn pen, Evrard pakt een noodrantsoen vijgen en olijven in, Hugo zet een bakje Leffe in de koffer van zijn 307 en Eddy oefent zijn sarcastisch lachje op Anita. Tegen 's avonds zijn ze dan meestal zo opgefokt, dat elke tegenstander met de daver op het lijf komt afgezakt naar Stekene.
Zo ook gisterenavond. Maar omdat de kleindochter van Hugo aanwezig was, hield deze zich aanvankelijk behoorlijk rustig en werd alle druk op Eddy gelegd. Toen Bart het dreigde moeilijk te krijgen tegen de vierde man van Ogeta, de dikke van Geelse, tikte Eddy nog één wedstrijdformuliertje in, zette zijn bril af, schraapte zijn keel en beende met forse tred de speelzaal in.
"Daar moet ge spelen, verdomme, zie ge wel dat hij dat niet kan", bulderde er ineens doorheen gans de zaal. Iedereen keek verschrikt op. Jolien, vijftien meter verder spelend, sloeg zelfs naast de bal. Maar waar Eddy echter geen rekening mee gehouden had, was dat de dikke van Geelse zich niet zomaar door de eerste de beste gebuisde volleyballer zou laten kisten en met een aantal krachtige kreten trachtte hij zichzelf op te peppen. Deze twee sportmannen en kemphanen, later nog verbroederend aan de toog gezien, slingerden de ene "Tcho!" na de andere naar elkaars hoofd. Iedereen keek met ingehouden adem toe wie het zou het halen in deze verbale krachtmeting. Toen Bart 1-2 achterstond vond Eddy de tijd rijp om zijn geheime wapen boven te halen. Toen de dikke van Geelse in een knappe rally een relatief gemakkelijke bal miste, klonk er ineens een spottend lachje uit Eddy's mond, waarvan elk normaal mens zou koken van woede. De sympathieke vierde man van Ogeta verloor op dat moment de wedstrijd. Bart, sorry Eddy, won met 11-9 in de belle. Eddy Wymeersch vs. de dikke van Geelse : 1-0. Terugwedstrijd op 28 januari in het lokaal van Geelse.

Sponsors