Nieuws

afbeelding van Kevin De Wolf

Halloween weekend

Kevin De Wolf

Het toeval heeft het zo gewild: voor de 6de speelweek in de VTTL werden alle wedstrijden op zaterdag gespeeld. Door omstandigheden opgesteld in de G-ploeg, trad ik zaterdagnamiddag aan tegen Lede B. Licht verkouden en vresend voor eenzelfde 0 op 4 die ik ginds met de F-ploeg behaalde, stapte ik een beetje nerveus ons clublokaal binnen omstreeks kwart voor één. Spelen pas om twee uur, jawel, maar hopend nog een matchke van de dames mee te pikken. Na een poging met een theetje mijn hoest te bedwingen en een uitgebreide opwarming tegen G's captain Tim, vatten we de wedstrijd aan. Bij een 2-2 stand waren mijn verwachtingen al onjuist gebleken. Zowel Nick als ik hadden er eentje kunnen inblikken. Céline speelde bij momenten zichzelf overstijgend, maar een puntje binnenhalen lukte net niet. Nog steeds licht trillend besloot ik Tom's remedie toe te passen en een pintje later slaagde ik er in mijn tweede van de dag binnen te halen. Nick en Tim moesten in 4 sets de duimen leggen en het zou bij de 3 behaalde matchkes blijven. 3-13, punten rapen hadden we om eerlijk te zijn niet verwacht.
Ondertussen had de B-ploeg dames ook de finish bereikt, echter 10 matches of 30 sets na hun tegenstanders Gemo. Onze 3 meisjes Candy, Charite en Niki (allen NG) zullen vooral wedstrijdervaring overgehouden hebben aan een zware tegenstand (C4, D2, D4).
Hoewel we met de G-ploeg een uur later starten dan de A-ploeg dames en 6 wedstrijden meer moeten spelen, slagen ze er vaak toch in langer aan de tafels te staan. Met Vilette's 3 A-speelsters op bezoek was het dan ook geen gemakkelijke klus. Ik had tussen het spelen door standen als 3-3 en 3-4 horen waaien en het stond 4-5 toen wij onze paletten neerlegden. We zagen nog net hoe Anja de vierde set op 8-11 bracht. 4-6 de eindstand.
Mijn verschuiving van F (dat om 19u in Sint-Niklaas verwacht werd samen met de D-ploeg) naar G opende de mogelijkheid mijn morele steun te verlenen aan de B-ploeg. Één telefoontje later was alles geregeld en om 18u met Eddy en Hugo onderweg naar Zwevegem. Evrard moest passen, hij werd die avond in Sint-Niklaas verwacht om in mijn plaats te presteren in de F-ploeg. Nadat Hugo's geschreven routebeschrijving waardeloos bleek en ook Eddy al snel zijn plannetje aan de kant legde, kunnen we de schuld voor het verkeerd rijden volledig in de schoenen van Hugo's GPS leggen. Nog een geluk dat onze chauffeur al lang genoeg in het vak zit om zich te herinneren ooit een tornooi gespeeld te hebben in het fabrieksgebouw dat we gepasseerd waren. Hij had het nog bij het juiste eind ook. We zagen Jeroen, Tom, Lennard en Bart naar de 3-13 overwinning tafeltennissen, terwijl communicatie met de A- en C-ploeg werd onderhouden. Teleurstelling uit het A-kamp en vreugde uit het C-kamp en terloops een uitnodiging voor 't Eerste Verdiep die Bart en ik niet konden afslaan. Hugo bracht ons veilig terug thuis (iets vlotter dan Jeroen, Tom en Lennard zou later blijken).
In 't Eerste kregen we te horen dat in Saint-Ghislain letterlijk het licht was uitgevallen, en dat Stekene's supporter Lindsay er voor iets tussenzat. Nadat Hedwig ons erop attent maakte dat 3 2 werd, besloten we dat het nog veel te vroeg was om ons bed op te zoeken. Met een groepje van 5 dan maar richting Feestpaleis om de avond af te sluiten.
Manu heeft ooit eens gezegd dat men de zondag zou moeten afschaffen. Dit lijkt mij geen slecht gedacht. Ook volgende week zullen we die kunnen missen. Ik zie jullie allen zaterdag op de mosselsouper!

Sponsors