Nieuws

afbeelding van Tim Van Rumst

Federaal Tornooi Stekene (27 Nov 2005)

Tim Van Rumst

Gegroet allen.
Tsja, ik weet het, 't federaal tornooi is al een week geleden, ik ben dus een beteke laat, maar da doet er gewoon nie toe.
Allereerst viel het wel op dat TTC Stekene een hoop inschrijvingen op z'n naam had staan. Altijd al een mooi begin. In de voormiddag spelen de jeugdspelertjes hun allerbeste pingpong. In de reeks preminiemen haalt Brecht de halve finale, en Levi speelt de finale. Maar die finale verloor hij dan toch nog na een spannende wedstrijd. Een dikke proficiat aan alle jeugdspelers !
Ook de E-reeks begon reeds om half tien. Echte beiren zoals Dylan, Yves en Tulpie moeten eigenlijk nog wakker worden (dan had ik het nog nie over mezelf), maar kom... Een zeer spannende halve finale toch wel, vond ik zelf: Stijn tegen Dylan. Stijn komt 2-0 voor, maar verliest op het einde toch nog. Stijn had de avond ervoor waarschijnlijk zwaar voor babysit gespeeld, en dat moest hij op het einde toch nog bekopen. In de finale neemt Dylan het op tegen iemand van Henricus, maar ook deze keer valt het geluk niet aan de kant van Stekene.
Al een stuk verder op de dag begint dan de F-reeks. Hetgene wat ik er vooral van onthou, is dat Yves toch geen manieren heeft. Terwijl men rustig zit te scheidsrechteren, vond hij het nodig om gekke bekken te trekken vanuit de cafétaria. Ondertussen heeft hij z'n verdiende strafje al gekregen van de Sint !
Bij de veteranen is het, zoals meestal, ook een spannend potje tafeltennis. En het is Hedwig die met de overwinning gaat lopen. Zo hoort het ! Een reeks winnen EN ook nog de stijlvolste sportkleren aandoen, doe hem dat maar eens na ! ;-)
De C-reeks werd gewonnen door Maichel, na een toch wel spannende halve finale tegen Glenn die vier matchballen onbenut liet in de derde set. In de finale stond er op Maichel geen maat meer!
Maar Bart Van Laaaaerus had ook een fantastische dag. Op het einde van de dag moest hij twee finales na mekaar spelen (tegen dezelfde tegenstander). Allebei won hij ze. Resultaat: overwinning in de B-reeks en in de open hogere. Ook in de A-reeks speelt hij finale, maar daar kwam hij een beetje tekort tegen Anja. (die voordien al geïnterviewd was door Kanaal 3!)
Na al die wedstrijden te spelen en ook wel te supporteren voor de anderen, tijd voor het goorste deel: in Dirk z'n caféeke poolen en tsjoepen. Weer een grote teleurstelling als Evrard even z'n kunsten laat zien bij het tsjoepen. Na een wel heel kort spel had hij al gewonnen. 'k Zal toch nog maar wa blijven oefenen. Na de zaal op te ruimen en nog even enkele waardebonnen te stelen (van onderandere Dajlen Ajzewajn en Yves Van Stapfffffen) zijn we (weeral es) om frieten gereden en dan vlug naar huis gebold op een al dan niet mooie trapfiets.

Sponsors