Nieuws

afbeelding van Hedwig Amelinckx

Veteranencriterium Sobeka - 4-12-2005

Hedwig Amelinckx

De inschrijvingen kwamen vlot binnen en er werden reeds enkele weddenschappen afgesloten wie er dit jaar weer als winnaar uit de bus zou komen.
Om 10 uur werd gestart met de dubbelcompetitie. Dit jaar waren er 15 koppels ingeschreven, jammer genoeg viel daar op het laatste moment het duo Attila Kovacs - Ingelbrecht Jacques vanaf, wegens een blessure van Jacques. Op die manier werden het dus 2 poules van 7 koppels. En al vlug werd duidelijk dat iedereen tegen iedereen kon winnen. Na 3 uur strijden konden dan toch de halve finalisten aangeduid worden. In poule A won het duo Luc Deblanc - Dirk Desmet zich op de eerste plaats zetten (na 5 overwinningen en 1 nederlaag). Het tweetal Daniels Luc - Van Osselaere Johan eindigde op de tweede plaats in die poule. Voor het topduo (qua klassementen) Vandendriessche Harry - Desmet Etienne kwam er een vroegtijdig einde in deze competitie met een derde plaats in poule A. In poule B bleven Danny Mondy en Dierick Jean-Pierre ongeslagen. Voor de tweede plaats was er een gelijkstand tussen 3 koppels. Na wat rekenwerk ging dan toch het duo Amelinckx Hedwig - Van Den Bussche Sylvain door. Die hadden het zelf al niet meer verwacht met 2 verliesmatchen in de poule.
In de eerste halve finale werd duidelijk dat het koppel Mondy - Dierick veel te sterk was voor de gasten uit Melsele. Daniels - Van Osselaere werden met droge 3-0 cijfers terug de cafetaria ingedreven. De tweede halve finale was er eentje om van te smullen. Het spel gonsde heen en weer. Uiteindelijk trokken de Waregemse spelers Deblanc - Desmet aan het langste eind. Amelinckx - Van den Bussche werden met 3-2 geklopt. Ook in de finale begonnen de Waregemse spelers sterk. Set 1 werd vlot gewonnen. In het vervolg echter werd duidelijk dat Mondy - Dierick toch sterker en sterker werden. Het enthousiasme van Danny Mondy zat daar waarschijnlijk ook wel voor iets tussen. Mondy - Dierick wonnen uiteindelijk met 3-1.
Om 14 uur startten toen de enkelreeksen. In de reeks E + NG schreven 9 spelers en speelsters zich in. Het beloofde een drukke namiddag te worden voor deze mensen. En ook hier bleef het spannend tot de laatste matchen om de eindstand te kennen. Iedereen won namelijk op tijd en stond een matchke, waardoor de koppositie voortdurend wijzigde. Uiteindelijk was het Sobeka die de eerste 3 plaatsen in zijn bezit had. Marnix Vandenbogaerde verraste vriend en vijand en eindigde op de eerste plaats. Nochtans verloor hij zijn derde match tegen Coenen Rene (uiteindelijk 4de, na 3 andere nederlagen) met kansloze 3-0 cijfers. De tweede plaats ging naar Holvoet Georges, die uiteindelijk in de laatste match Beernaert Luc klopte na een echte thriller met 2-3. Luc eindigde zo op de derde plaats.
In de reeks D schreven 20 spelers zich in. Hieronder ook 7 D0-spelers. Maar wie dacht dat zij zich wel gingen plaatsen voor de finaleronde, die had het mis. Geen enkele D0 haalde de finaleronde. In poule A gingen de 3 D0"s zelfs de laatste 3 plaatsen bezetten op het einde. Jean-Pierre Dierick ging hier met de overwinning lopen na enkele hardbevochten zeges. In poule B bleef De Nijs Jean-Paul ongeslagen en plaatste zich aldus voor de finaleronde. In poule C bleef het een nek aan nek race tussen Roger Moulin, Polfliet Patrick en Daniels Luc. Het was uiteindelijk Daniels Luc die doorging, na een 3-2 overwinning tegen Roger Moulin. In de eerste finalematch (poule van 3) namen Dierick en Daniels het tegen mekaar op. Jean-Pierre bewees nog eens zijn klasse en haalde het met droge 3-0 cijfers. Daniels herpakte zich daarna echter wel tegen De Nijs. Hij komt op een 2-1 voorsprong, maar dan vindt Jean-Paul nog iets extra"s. En hij verslaat uiteindelijk Daniels.
Een onvervalst finale dus in de finaleronde. Beide spelers zijn nog steeds ongeslagen. De Nijs Jean-Paul gaat als een wervelwind tekeer in de eerste twee sets, en komt heel snel 2-0 voor. Maar ook Jean-Pierre vecht terug. Een belle zit er onverwachts toch nog in. En jawel, die komt er ook. In de vijfde set komt Jean-Paul er niet meer aan te pas. Dierick wint set 5 met 11-5 en eigent zich op die manier de eerste plaats toe. De Nijs Jean-Paul verliest eervol en wordt tweede. Daniels was al zeker van de derde plaats.
In de C-reeks vielen 7 inschrijvingen te noteren (na het afhaken van de onfortuinlijke Jacques Ingelbrecht). Maar van die 7 spelers waren er dan ook nog eens 4 C0"s. Een sterke bezetting overal dus. En ook hier moest er tot op de laatste match gewacht worden om de winnaar te kennen. Uiteindelijk ging de eer naar Waelkens Michel. Michel verloor reeds vroeg in de strijd tegen Paelinckx Bruno, maar zette daarna alle matchen naar zijn hand. In de laatste match moest hij echter alles uit de kast halen om te winnen tegen Van den Driessche Harry. Hij won deze match met 3-2 en bleef zo voor Amelinckx Hedwig via het onderlinge duel. Derde werd uiteindelijk Opsomer Jean, die zijn titel niet kon verdedigen dit jaar en 3 matchen verloor.
Uiteindelijk werd er nog gesmuld en gedronken om terug te kijken op een geslaagde dag en werd er al vooruitgeblikt naar het volgend jaar, waar de "verliezers" zeker zullen proberen om zich te wreken. Het belooft weer een spannend criterium te worden.
[Bron: TTC Sobeka Zwevegem]

Sponsors