Nieuws

afbeelding van Kevin De Wolf

Clubkampioenschappen Dubbel

Kevin De Wolf

Deze keer geen wintertoestanden en alle 15 duo's voltallig op post, zelfs bijna iedereen op tijd! Het voorgiftsysteem met als ploegwaarde het gemiddelde van de 2 spelerswaarden, zou de kansen van de koppels wat dichter bij elkaar moeten brengen. Een pronostiek is dus weer onbegonnen werk. Enkel Eddy waagt er zich aan, maar zal ongelijk krijgen. 3 poules van 5, het belooft een gezellige avond te worden.
Poule 1Anja en Jeroen, het 'zwaarste' koppel van de avond, liet enkel punten liggen tegen Bart en Glenn. Het homogene veteranenduo PP en JP won twee wedstrijden en werd derde. Nick en Candy wisten te winnen van Cato en Niki en behaalden zo de vierde plaats.
PlaatsSpelers
1Bart + Glenn
2Anja + Jeroen
3Patrick + Jean-Paul
4Nick + Candy
5Cato + Niki

Poule 2In poule 2 het op één na zwaarste koppel, Jolien en Maichel. Wim had strategisch voor Hugo als dubbelpartner gekozen en wist zo de voorgift wat te beperken. Dylan, vorige week nog in de finale van de enkels, speelde met Yves, eveneens een opkomend jeugdtalent. Het is waarschijnlijk daarom dat Eddy hen tipte voor de finale. Deze 3 teams verloren elk 1 wedstrijdje, dus setten tellen was nodig. Levi en Brecht wisten nog te winnen van Lise en Sebastiaan.
PlaatsSpelers
1Yves + Dylan
2Jolien + Maichel
3Wim + Hugo
4Levi + Brecht
5Lise + Sebastiaan

Poule 3Hedwig en Manu hebben waarschijnlijk al meer dan 1000 keer samen gedubbeld, en traden aan in poule 3. Ze haalden al hun wedstijden binnen. Enkel Dominique en Kevin wisten hen een belle af te dwingen. Tim en Céline werden vorige jaar nog kampioen bij de Jeugd NG. Ze wonnen van Eli en Mark, maar verloren van Raf en Kenny die op hun beurt dan weer verloren van Eli en Mark. Setten tellen leverde dus het volgende resultaat:
PlaatsSpelers
1Hedwig + Manuel
2Dominique + Kevin
3Eli + Mark
4Tim + Céline
5Raf + Kenny

FinalesDe duo's PP + JP en Wim + Hugo bleken de beste derdes te zijn, en zij gingen met de nummers 1 en 2 mee door naar de kwartfinales. Klik [popup clubkampdubbel2005.jpg popup]hier[/popup] voor een overzicht van de finales. De eindstand:
PlaatsSpelers
1Wim + Hugo
2Anja + Jeroen
3Hedwig + Manuel
4Yves + Dylan
5Bart + Glenn
6Dominique + Kevin
7Jolien + Maichel
8Patrick + Jean-Paul
9Eli + Mark
10Tim + Céline
11Nick + Candy
12Levi + Brecht
13Raf + Kenny
14Lise + Sebastiaan
15Cato + Niki

Jeugd NGDe 3 Jeugd NG ploegen die meededen, speelden ook onderling nog voor de titel. Het resultaat:
PlaatsSpelers
1Levi + Brecht
2Lise + Sebastiaan
3Cato + Niki

Sponsors