Nieuws

afbeelding van Kevin De Wolf

Jeugdontmoeting Atelia Gent - Stekene

Kevin De Wolf

Zaterdag 15 april 2006
Onze jeugd trekt naar Gent om 2 x 5 vriendschappelijke wedstrijden te spelen tegen de jeugd van Atelia Gent. Iedereen mooi op tijd (Brecht zelfs meer dan een uur op voorhand!) en om tien voor negen met 5 chauffeurs en 15 jeugdspelers de baan op. Met Gent als mijn tweede thuis loods ik ons allen zonder problemen naar de bestemming.
Om 10u van start met de eerste 5 wedstrijden.Gent A, met ijzersterk spelende Sam, haalde het met 6-4 van onze B-ploeg (Céline, Andy en Jonas).Stekene A (Yves, Stijn en Dylan) had geen problemen met Gent B en liet geen enkele wedstrijd liggen (0-10).Onze D-ploeg (Hannes, Lise en Cato) verloor met een nipte 6-4 van Gent C, één van de spannendste matchen in de voormiddag.De spelers van Stekene E (Charlotte, Ellen en Sander) speelden hun eerste echte wedstrijd ooit, en konden geen wedstrijd winnen tegen Gent D. 10-0 dus, maar hun belangrijkste wedtrijd volgt 's namiddags.Gent E had vrijwel het zelfde probleem als onze E-ploeg en kon slechts 1 matchke winnen van Stekene C (Sebastiaan, Brecht en Geoffrey). 1-9 dus het resultaat.
De voorziene sandwiches gingen vlotjes binnen en ruim een half uur voor op schema waren de 30 enthousiaste jeugdspelers klaar om de tweede 5 wedstrijden aan te vangen.
Gent A - Stekene A: Enkel Yves liet zijn eerste match liggen in de enige vijfsetter die wedstrijd, wat uiteindelijk vrij vlot de eindstand naar 1-9 bracht.Onze B-ploeg had kennelijk wat meer problemen met Gent B en ging met 8-2 onderuit.Gent C - Stekene C was een uiterst spannende wedstrijd, waar setstanden als 14-12, 15-13 en zelfs 18-16 geen uitzondering waren. Een nipte 4-6 overwinning voor onze C-ploeg was dan ook een mooi resultaat.Bij Stekene D toonde Lise zich van haar sterkste kant, maar met uitzondering van haar 2 overwinningen wist Gent D alle wedstrijden te winnen: 8-2.Voor onze jongsten uit de E-ploeg was Gent E een goede tegenstander. 6-4 verlies na misschien wel de leukste wedstrijden van de dag en een hilarische dubbel.
Nog even op de groepsfoto en dan vermoeid naar huis met een leuke dag achter ons. Het minste dat we kunnen zeggen is dat het een geslaagd initiatief was.
Nog een woordje van dank aan de ouders van Cato, Jonas, Geoffrey, Stijn en Sebastiaan om de taak van chauffeur op zich te nemen. En ook aan TTC Atelia Gent voor de organisatie, het vlotte verloop en de heerlijke sandwiches. En natuurlijk een laatste dankwoordje aan de 30 enthousiaste jeugdspelers voor hun deelname aan de eerste editie van deze jeugdontmoeting.
Deel 2 zal doorgaan in de heenronde van het volgende seizoen in ons clublokaal.

Sponsors