Nieuws

afbeelding van Anoniem

Ingestuurd op tafeltennis.nu

Anoniem

TTC Stekene handhaaft zich in de 2e nationale
Na een zinderend degradatieduel tegen Marloie A heeft Stekene, met in de gelederen Lennard Rodenburg, zich gehandhaafd in de 2e Nationale in België. Opdracht was vooraf een gelijkspel te behalen tegen het zwakke, maar lastige Marloie A.
Waar de uitwedstrijd met 10-6 verloren werd door een matig en onvolledig acterend Stekene, stond nu een tot de tanden gewapende ploeg aan tafel. Ook de Waalse tegenstander begreep het belang van deze wedstrijd, zeer tegen de Belgische gewoonte in was men ruim op tijd naar Stekene gekomen, vergezeld van de nodige supporters. De thuisclub had om supporters te motiveren een etentje georganiseerd, zodoende waren de ingredienten voor een heet avondje tafeltennis gecreëerd.
De wedstrijd ging gelijk op, zowel aan Vlaamse als aan Waalse zijde werden de punten soms op Houdini-achtige wijze binnen geslagen. Toen iedereen een keer aan bod was geweest was de stand 2-2. Voor de pauze liep Stekene uit naar 5-3. Na de pauze kwam Marloie terug tot op 7-6, op welke stand Anja van den Berghe (in Belgie spelen dames zonder problemen bij de heren) het beslissende 8e punt voor behoud binnen sloeg, met een sorrybal.
Totaal verbijsterd over zoveel onfortuin sloegen de stoppen bij de Walen volledig door totdat op een 8-7 tussenstand een sms uit Gent kwam met een uitslag waaruit Marloie de conclusie kon trekken dat ze bij een gelijkspel ook veilig zouden zijn. We praten over België, men probeerde het 8e punt te kopen, hoe naar dat ook moge klinken. Lennard scoorde echter gedecideerd het 9e punt en veroorzaakte zo een totaal gedesillusioneerde stemming bij Marloie, dat de heksenketel verliet zonder de in België traditionele maaltijd na de wedstrijd te accepteren.
Een spannende, mooie, maar ook bizarre ervaring, en dat allemaal in één avond. Een heet avondje België.

Sponsors