Nieuws

afbeelding van Manuel De Puysselaer

Oud worden of jong blijven ?

Manuel De Puysselaer

Beste medelezers,
Het kampioenschap voor de D-ploeg zit er op. En als kapitein moet ik fier zijn op de prestaties van mijn ploegmaten. 39 punten op 44, niet slecht.
Meer en meer begint Uw kapitein zich wel af te vragen waar het met zijn ploegmaats naar toe gaat. In mijn tijd, anno midden jaren 90, was 1 uur tijd voor 16-jarigen om naar huis te gaan. Nu hopen 16 jarigen dat de oude garde ZEKER tegen 1 uur weg is zodanig dat een feest kan losbarsten.
En t'is er niet neffest geweest dit jaar. Beginnend met 2 uur, over 3 uur tot half zes 's morgens... de vrouw was niet altijd zo content met deze uren maar kom...
De vraag rijst dan : wat zitten jullie daar te doen ? Ah da's nu het geheim van de D-ploeg en zijn supporters. Pinten drinken, gore moppen vertellen, verkleedparty's, frieten bakken, enz... zijn nog altijd ingrediƫnten om mensen niet van den toog te krijgen. Neem daarbij DJ Jean mit sehr gute Music und lekker saus und die Abenden waren spectacular !
Alles kon en mocht op die vrijdagavonden. De laatste match moeten we toegeven was ook weer van een vrij hoogstaand niveau. Niet van ons, wel van onze tegenstrever Melsele. Aldaar verloren we terecht met 9-7. Toen bleek dat daar ook een party losbarste... alleh... onder het goedkeurend oog van de zaalcommissaris. Hoe later het werd, hoe moeilijker het die brave man kreeg. Bovendien bleken de bitterballen, frieten en mexicano's van een ex-voorzitter zijn eega ook al niet het gewenste effect te hebben op de man in kwestie. Menig D-ploeg speler prees zich gelukkig de eigen party's te hebben.
We dankten voor de food maar waren niet in de mood en begaven ons terug naar ons nest Stekene, naar het eerste verdiep.
Een bepaald supporter kon nog moeilijk de trappen op en zakte zienderogen weg... dat kan natuurlijk ook van de adembenemende schoonheid geweest zijn van Claudia, u beter bekend als de stem van Spark. We voelden ons terug thuis, hevige nutteloze discussies kwamen weer naar boven, maar bij die bepaalde supporter kwamen stilaan andere dingen naar boven. Deze werden dan maar vakkundig op de macadam gezwierd met een afwijking op de auto van een andere supporter. Gelukkig bleek Glenn V. nuchter genoeg om de sporen uit te wissen.
Ja ja 't zijn mannen, 't loopt altijd wel een beetje uit de hand maar who cares ? Party's op een ander ? No way. We blijven liever waar we het gewoon zijn...
Tot slot nog enkele bedankingen die terecht zijn :Olivier bedankt voor Uw chauffeursrol. Wie kan U vervangen ? Ge moogt blijvenVermeulen G : is de naam 'beir' waard zonder meer. Wordt een varken in regel zonder foutBrakhond : t'was dik OK dit jaar, feest maar verder te Gent en maak dat ge nuchter zijt tegen volgend jaarAan de invallers : ook bedankt !

Sponsors