Nieuws

afbeelding van Manuel De Puysselaer

Over een piet en een buzze

Manuel De Puysselaer

Medelezers, ik voel mij genoodzaakt een verslag te schrijven van de voorrondewedstrijd in 2° provinciale die plaatsvond, zaterdag 20 mei te 19u in Roeselaere.
Memorabel zou de einduitslag worden, in het geheugen gegrift van ieder mens dat aanwezig was. Van Stekene waren dat er uiteindelijk 7, met een speciale dank vanuit ons ploegske voor de trouwe aanhang - supporters - trakteerders - militairen - garagisten - studentes Patrick P, J.P. De Nijs en Eline.
De klassementen van de tegenstanders , Houthulst B waren best te pruimen, 2x C2, C4 en D2. De tussenstand na 4 matchen : 2-2, na 8 matchen : 5-3 in ons voordeel, na 12 matchen : 7-5 in ons voordeel, na 14 matchen : 7-7 en 28-31 achter in sets.Conclusie van onze militair ter plaatse : Achtung !!! Sie mussen gewinnen beide oder, strafkampf und keine Pilse in die Kneipe...Een motivator die kon tellen, deze schrijfer in dienst kwam traag op gang maar knalde daarna door en zorgde voor 8-7.
En toen, toen, begon de zenuwslopendste 15 minuten in de lange carrière van mezelf, Olivier, Patrick en J.P. en de prille Glenn en Eline.Brokkie stond toen 2-1 achter in sets tegen de nummer 1 en C2 van Houthulst. Het doemscenario, 8-8 en met setten eruit lag volledig open. Maar, het werd 2-2 in sets en jawel, Brokkie draaide in de 5de set met 5-2. Maar, lezers zo'n match eindigt nooit anders dan... 10-10... En toen, toen ben ik heel de zaal gaan rondlopen, gevolgd door mijn collega Glenn, der Militair bleb ruhig in seinen Stuhl sitzen un der Garagist war auch unglaublich kalm.Er volgde een thriller die beter is dan 10x the Silence of the Lambs, van 10-10 met de nodige buzzes of pietballen naar jawel... 15-15 16-16 17-17 18-18....Op 18-18 om 22u41 pakte Brokkie aka den Jean, het showbeest, de Gentse nachtuil een smash die hij nooit meer in zijn carrière zou kunnen pakken. De C2 sloeg van verwondering de hoge bal nadien in het net en Jean maakt het koelbloedig af waardoor er met 20-18 werd gewonnen, 9-7 in ons voordeel en up to Limburg.
Het moest zo zijn, we hebben geluk gehad, ook met mogelijke beroertes van de spanning, maar we zijn heelhuids en met een geweldig goed gevoel wedergekeerd naar Stekene City.
Bedankt ploegmaats , supporters en tegenstrevers (zeer sportief) voor deze memorabele avond die we nooit zullen vergeten, hij was trouwens uniek !
Grtz...

Sponsors