Nieuws

afbeelding van Manuel De Puysselaer

Beginnerstornooi Sint-Pauwels

Manuel De Puysselaer

De beginnerstornooien worden altijd maar populairder en populairder... in Sint-Pauwels traden 60 jeugdspelers aan verdeeld in de klassen -9 , -12, -15. Een succes van jewelste.
Bij de -9 trad Stekene aan met Sophie Van Hoye, Sarah De Schepper, Hobie Ringoot, Hannes Cromheeke, Thomas van Hauwermeiren en Sam Van Wiele. Bij de -12 mochten Laura De Schepper en Viktor Van der Vinckt zich bewijzen...
Vorig jaar konden we geen enkele match winnen , behoudens de match van de allerlaatsten tegen elkaar , dat bleek toen steeds Stekene te zijn maar... een jaar later is een jaar later en nu was het wel andere koek.
Bij de -9 jarigen won Sophie Van Hoye al haar poulematchen, 4 op 4, won Hannes Cromheeke 2 op 3 net als Sam Van Wiele, zij mochten naar de kwartfinales - winnaarstabel.
Sarah De Schepper - zeer goeie partijen maar onderling tegen Hannes verloren en aldus 1 op 3, Thomas van Hauwermeiren, 1 op 3 en Hobie Ringoot, 1 op 3 mochten naar de verliezerstabel voor plaats 8-16.
Sophie Van Hoye won haar kwartfinale, Hannes verloor zijn kwartfinale net als Sam. Sophie speelde tegen Joran van Erpe een degelijke halve finale, maar moest zich gewonnen geven na een leuke match waarin vermoeidheid langzamerhand de kop opstak. Leuk was ook dat in de verliezerstabel onze jeugd bleef winnen waardoor Hobie en Sarah uiteindelijk nog tegen elkaar daar de finale mochten uitmaken voor plaats 9 en 10.
Zeker een opsteker voor onze beginners, er worden nu wel matchen gewonnen en het moet gezegd, Sophie Van Hoye had een zeer goede namiddag en speelde zeker haar beste tornooi.
En de -12 jarigen dan, wat gezegd van Laura De Schepper, kersvers clubkampioen maar vooral ook toonbeeld van inzet. Laura had op de laatste beginnerstornooien geen match gepakt maar won haar eerste en openingsmatch. Nadien speelde ze nog een zeer mooie partij tegen Tessa. Haar inzet zal zeker bij de volgende tornooien nog matchen opleveren.
Viktor had ook een benadigde dag. Goed tafeltennis en mooie rallys tegen toch niet te onderschatten tegenstanders. Hij haalde net als Laura niet de winnaarstabel maar won wel in de verliezerstabel nog een aantal matchen en mag wat mij betreft dit tornooi als voldaan beschouwen.
Het was met andere woorden gewoon een leuke middag, veel spanning, maar ook vooral we beginnen meer en meer matchen te winnen.
Het volgende beginnerstornooi is bij ons, dus noteer alvast zondag 10 februari in de agenda.
Aan de mama's en papa's, grootouders, nonkels en andere sympathisanten, ook dan in grote getale op post en rust nu maar even uit want de spanning was ook bij jullie zeker merkbaar ...

Sponsors