Nieuws

afbeelding van Yves Van Stappen

Dag van de Jeugd seizoen 2008-2009

Yves Van Stappen

Naar jaarlijkse gewoonte ging de dag van de jeugd weer door. Dit is een dag op het einde van het jaar waarbij de jeugdspelers eens verwend worden. Naast de gewone clubkampioenschappen heb je dus ook die voor de jeugd. Maar dan wel opgesplitst in de verscheidene trainingsgroepen om het toch wat eerlijk te laten verlopen. De dag begint met een clubkampioenschap, 's middags zijn er dan pannenkoeken voor de spelers, hierna volgt dan normalerwijze nog een quiz om het IQ-peil van de jeugdige talenten eens te testen. In de voormiddag mochten de jeugdspelers dus hun kwaliteiten testen.

Natuurlijk werd er gespeeld met voorgift, zo krijgt iedereen een kans. In groep 1 (de groep van Marc Van Stappen, CĂ©line Yzewyn en Jeroen Buysse) hadden we een spannende poule. Jari De Pauw toonde zich hier de sterkste, een goede Bart Wullaert kon de tweede plaats innemen en zijn broer Stijn bezette de derde plaats. Alicia speelde verdienstelijk, maar kon geen match meeprikken. Hieronder de volledige uitslag:

Plaats

Speler

1De Pauw Jari
2Wullaert Bart
3Wullaert Stijn
4Michielsen Alicia

Groep 2, daar zit natuurlijk veel talent in. Iedereen is goed bezig en opvolging is alvast verzekerd! De poules werden gespeeld. In de halve finale mocht Laura De Schepper (zus van Sarah) het dan opnemen tegen Victor. Victor won deze match, en ook Sofie deed hetzelfde tegen Hannes Cromheeke. Een finale tussen Viktor en de twee jaar jongere Sofie bleef dus niet uit. Hier trok Victor aan het langste eind en werd dus verdiend clubkampioen van de tweede groep. Het verloop van het kampioenschap van de tweede groep staat hieronder (de eerste vier spelers van elke poule gingen naar de kwartfinales):

Poule 1

Plaats

Speler

1Van Hoye Sofie
2Cromheeke Hannes
3Van Mechelen Chiel
4De Schepper Sarah
5Overmeire Kaat
6De Vos Yentl

Poule 2

Plaats

Speler

1Van der Vinck Victor
2De Schepper Laura
3Ringoot Hobie
4Van Hauwermeiren Thomas
5Steenput Troy
6Astawan Karya

Kwartfinales

Speler 1

Speler 2

Uitslag

Van Hoye SofieVan Hauwermeiren Thomas2-0
Ringoot HobieCromheeke Hannes2-0
Van Mechelen ChielDe Schepper Laura0-2
De Schepper SarahVan der Vinck Victor0-2

Halve finales

Speler 1

Speler 2

Uitslag

Van Hoye SofieRingoot Hobie3-1
Van der Vinck VictorDe Schepper Laura3-2

Finale

Speler 1

Speler 2

Uitslag

Van Hoye SofieVan der Vinck Victor0-3

In groep 3 ten slotte speelden de meer ervaren tegen elkaar. In de twee poules werd het weer vrij spannend. Vooral omdat Yves telkens 6 tot 8 punten moest voorgeven, wat leidde tot sets naar respectievelijk 17 en 19. In de eerste poule bewezen Yves, Levi, Jonas en Sander dat ze iets beter waren. In de tweede poule waren Geoffrey, Charite, Cato en Sarah sterker. In de kwartfinales lagen Sander, Charite, Cato en Sarah eruit. Geoffrey wist van Jonas te winnen en Yves deed hetzelfde tegen Levi. Geoffrey speelde dus de finale tegen Yves, waarin Yves aan het langste eind trok. Het verloop van het kampioenschap van de derde groep staat hieronder (ook hier gingen de beste vier spelers van elke poule naar de kwartfinales):

Poule 1

Plaats

Speler

1Van Stappen Yves
2Maras Levi
3Lammens Jonas
4Van Mechelen Sander
5Van Heck Hannelore
6Megroedt Lise

Poule 2

Plaats

Speler

1Weinand Geoffrey
2Blancke Charlotte
3Verbeke Cato
4Baert Charite
5Van Raemdonck Thierry
6Van Hooste Sarah

Kwartfinales

Speler 1

Speler 2

Uitslag

Van Stappen YvesBaert Charite2-0
Maras LeviVerbeke Cato2-0
Lammens JonasBlancke Charlotte2-0
Van Mechelen SanderWeinand Geoffrey1-2

Halve finales

Speler 1

Speler 2

Uitslag

Van Stappen YvesMaras Levi3-0
Lammens JonasWeinand Geoffrey1-3

Finale

Speler 1

Speler 2

Uitslag

Van Stappen YvesWeinand Geoffrey3-1

's Middags genoot iedereen dus van de overheerlijke pannenkoeken, die door de sympathieke bakdames gemaakt werden. Waarvoor onze dank, ze waren goed! Nu was het tijd om het IQ van bepaalde mensen eens te testen, een quiz opgesteld door Marc is altijd een goede test. Quizmaster Manu had iedereen ingedeeld, en we konden gaan beginnen. Wat meteen opviel is dat de kennis van Sander Van Mechelen zich alleen maar beperkt tot Piet Piraat en Mega Mindy. Zijn kompaan Thierry was van hetzelfde kaliber, alleen wist hij nog wel het dorp waar Homer Simpson woonde. Uiteindelijk kroonde Cato haar ploeg zich als winnaars. Hiermee was dus bewezen dat het IQ van de jeugdspelers wel degelijk boven de 90 ligt. Een goede dag werd afgesloten met pot en pint.

We danken dan ook nog Manu om alles in goede banen te leiden. Marc voor het opstellen van de quiz en de bijstand. Hedwig voor het opstellen van de tabellen. Viviane voor de prachtige prijzen en de lekkere pannenkoeken. Veerle en de grootmoeder van Sarah, Lisa en Laura voor de hulp over de middag. De prachtige foto's werden gemaakt door Jeroen!

Sponsors