Nieuws

afbeelding van Tim Van Rumst

Beginnerstornooi TTC Stekene (21 februari 2010)

Tim Van Rumst

Met bijna 60 inschrijvingen mag wel degelijk gesteld worden dat het beginnerstornooi in Stekene een succes was. En ook onze eigen spelers hadden zich talrijk ingeschreven, wat alleen positief kan worden genoemd.

In de reeks -12 jarigen waren maar liefst zes poules. Onze jeugdspelers werden mooi verdeeld in die poules. In de poule van Sarah De Schepper stonden zes personen, waardoor de plaatsen voor de winnaarstabel duur bevochten moesten worden. Sarah doet dit met verve, en met vier gewonnen matchen haalt ze de volgende ronde. Thomas Van Hauwermeiren moet ook aantreden in een reeks met zes spelers en kan drie wedstrijden winnen, maar hij is niet de enige: drie spelers behalen dezelfde prestatie en na rekenwerk moet Thomas zich bij de situatie neerleggen dat hij toch niet naar de volgende ronde mag. In de overige poules bevonden zich altijd vijf spelers. Sofie Van Hoye wint al haar wedstrijden (vier dus) en mag overgaan naar de winnaarstabel. Chiel Van Mechelen en Hannes Cromheeke doen hetzelfde (elk drie gewonnen matchen). De hoofdscheidsrechter laat ook Jari De Pauw doorgaan na rekenwerk als één van de beste derden. Jari kon twee wedstrijden winnen! Yarno Van Rulo kwam nog een beetje tekort en kon niks winnen. Maar daarvoor dienen deze tornooien: ervaring opdoen!

In de winnaarstabel konden onze spelers zich niet meer zo goed verweren. De 1/8 finale is er te veel aan, en enkel Sofie heeft nog wat energie over om zich te plaatsen voor de 1/4 finale. Ze speelt tegen Joran Van Der Biest (TTC Erpe Mere), maar komt snel tot de conclusie dat het ook afgelopen is. Een sterk spelende Joran zal uiteindelijk het tornooi winnen bij de -12 jarigen.

Voor deze reeks werd ook een verliezerstabel georganiseerd, waar Thomas en Yarno in terecht kwamen. Het lot wil natuurlijk dat de beide spelers juist tegen elkaar uitkomen en Thomas kan winnen. Daarna speelt hij nog twee matchen maar in de halve finale komt hij tegen Dennis Blondeel (ook van TTC Erpe Mere) en moet hij de strijdbijl begraven.

Bij de -15 jarigen werd Stekene vertegenwoordigd door Sven De Puysseleir en Victor Van Der Vinck. Alhoewel Sven op de vierde plaats eindigde, kon hij toch een wedstrijd winnen. Alvast een mooie vooruitgang! Victor komt terecht in een poule van vier en heeft genoeg aan het winnen van twee wedstrijden om over te gaan naar de winnaarstabel. Daarin kan hij enkel de 1/8 finale overleven. In de 1/4 finale moet hij het onderspit delven tegen Jan Verhoeven (TTC Nova).

Tenslotte nog iets over de reeks -9 jarigen. Sarah Van Hoye en Jolien Beniers hadden zich ingeschreven, maar ook Jarne Op De Beeck deed deze keer mee. Omdat er maar zeven inschrijvingen waren, mocht iedereen na zijn poule ook meedoen aan de winnaarstabel. Maar eerst iets over de poules: Jarne en Sarah bevonden zich in dezelfde poule. Sarah kan twee matchen bemachtigen, maar Jarne mist nog een beetje ervaring en kan nog niks winnen. Alle begin is moeilijk natuurlijk. Ook Jolien wint in haar poule niks.

In de tabellen moesten Sarah en Jolien (spijtig genoeg) tegen elkaar. Na een spannende belle gaat Sarah door naar de halve finale, waarin ze verliest van een sterke Gitte Van Couwenberghe (TTC Hamme). De ronde daarvoor had diezelfde Gitte ook al gewonnen van Jarne.

De jeugd heeft zich goed verweerd: veel van onze spelers konden hun poule overleven en matchen winnen. Hopelijk meer van dat in de toekomst!

 

Sponsors