Nieuws

afbeelding van Tim Van Rumst

Jeugdcompetitie: eindstanden seizoen 2009-2010

Tim Van Rumst

Stekene A (1e afdeling)
Dat de A-ploeg het moeilijk zou krijgen in 1e afdeling, was op voorhand duidelijk. Het hele seizoen was het knokken om ergens punten te sprokkelen. Meestal speelden Geoffrey, Levi en Sander. In de heenronde konden onze jongens gelijkspelen Sint-Pauwels A en winnen van Hof Ter Burst A, maar in de terugronde bleek dat onze A-ploeg iets te zwak was om nog een vuist maken. Op de laatste speeldag werd er nog eens gewonnen van Dynamica, maar daar bleef het bij. 5 punten en de laatste plaats: de A-ploeg speelt volgend jaar in 2e afdeling.

Stekene B (3e afdeling A)
Aan het einde van dit seizoen kunnen we stellen dat onze meisjesploeg - want dat is toch wel het geval - het goed heeft gedaan. Charlotte, Lise, Cato en Laura waren de vier basisspelers hier. De grootste hindernis was de top 3 van het klassement, daar schoten ze toch een beetje tekort. Er werd in de heenronde wel gelijkgespeeld tegen kampioen Nova A, wat toch wel bewijst dat de B-ploeg zijn vierde plaats verdient! Van alle ploegen die onder hen staan nu, werd gewonnen. We kunnen stellen dat er op een constant niveau is gespeeld. Proficiat!

Stekene C (3e afdeling B)
Ook de C-ploeg mogen we beschouwen als een soort damesploeg. Hannelore, Sarah Van Hooste en Sofie speelden meestal mee (er werd af en toe ook wel eens afgewisseld). Eigenlijk zijn zij de grootste verrassing, door het seizoen af te ronden op de tweede plaats in de ranking. Er moet wel vermeld worden dat de kloof met kampioen Erpe-Mere C maar liefst 8 punten is! Af en toe liet de C-ploeg wel eens een steekje vallen zodat het geen kans maakte op de titel. Toch moeten we stellen dat de percentages per speler uitermate hoog liggen (met Sofie als uitschieter: zij won 72% van haar matchen). Een kleine opmerking: de kans bestaat dat de C-ploeg een eindronde mag spelen om te promoveren naar 2e afdeling. Een opsteker naar volgend jaar toe!

Stekene D (3e afdeling B)
Zij speelden in dezelfde reeks als onze C-ploeg en kunnen bestempeld worden als een meedraaier in het midden van de ranking. Victor, Chiel, Jari en Hannes vormden de basis van deze ploeg en er werden een aantal mooie overwinningen behaald. De ploegen die achter hen geëindigd zijn in de stand hadden meestal geen kans om punten te halen tegen de D-ploeg en er werd ook wel eens een puntje gehaald tegen een ploeg die zich hoger in de ranking bevond. Spijtig genoeg kon er in de laatste 4 speeldagen niet meer gewonnen worden, maar 14 punten en een vijfde plaats is zeker een goed resultaat. Victor kon zelfs 25 van z'n 27 wedstrijden winnen! Een mooie prestatie...

Stekene E (3e afdeling A)
In de E-ploeg hebben veel spelers meegedaan. De opvallendste deelnemers waren Sarah De Schepper, Thomas, maar ook de broertjes Stijn en Bart. Het was niet altijd even gemakkelijk, maar als we kijken naar de prestaties zaten er zeker en vast een aantal mooie overwinningen tussen. Er werd twee keer gewonnen van Kruibeke F en er was ook een overwinning tegen Hamme D. Er werd ook een aantal keer gelijkgespeeld. (op de laatste speeldag zelfs tegen kampioen Nova A!) Met 10 punten en een 6e plaats in het midden van de stand lijkt ons dit een succesvol jaar te zijn!

De A-ploeg heeft z'n meerdere moeten erkennen in de andere ploegen, dat is uiteraard geen schande. De andere vier ploegen hebben allemaal goede prestaties neergezet. Hopelijk meer van dat volgend seizoen!

In de nieuwsbrief van 1 april 2010 kan u alle uitslagen van de laatste speeldagen nog eens rustig nakijken.

 

Sponsors