Nieuws

afbeelding van Sam De Block

Dag van de Jeugd

Sam De Block

Op woensdag 29 december ging naar jaarlijkse gewoonte de Dag Van De Jeugd door. Om klokslag 9 uur verzamelden een 35-tal jeugdspelertjes zich in ons lokaal om te strijden voor de felbegeerde titel van jeugdclubkampioen in zijn/haar trainingsgroep.

Na de evaluatie van vorig jaar werd er dit jaar opnieuw gekozen voor het vertrouwde concept: in de voormiddag het sportieve gedeelte met de strijd om de kroon van clubkampioen en ’s namiddags werd er een intellectuele strijd geleverd tijdens de jeugdquiz. Bovendien kregen alle jeugdspelertjes de gelegenheid om zich tijdens de middagpauze tegoed te doen aan de overheerlijke pannenkoeken.

Hieronder volgt een klein overzichtje van de uitslagen per trainingsgroep.

Groep 1 (Trainster Céline)
De groep van Céline is de groep van de allerkleinsten. Net zoals vorig jaar werd er voor deze groep een alternatieve activiteit voorzien in de vorm van leuke spelletjes waarbij er toch werd getracht om hun tafeltennisvaardigheden verder aan te scherpen. Zo kregen Anouk, Arno, Ben, Junior en Lucas allerhande opdrachten voorgeschoteld à la tikken met palet, kaartenspel met palet, tikken in de hoepels, ballen blazen op de tafel, enz. Van in het begin werd duidelijk dat er bij onze allerkleinsten toch heel wat balgevoel aanwezig is, wat ons natuurlijk op het beste doet vermoeden. Na hun opdrachtenparcours mochten zij trouwens als eersten genieten van de pannenkoeken. Nadien waren zij trouwens nog aandachtige toeschouwers bij de finale van de hoogste groep. Ik heb samen met Céline toch gezien dat zij heel leergierig zijn want zij keken vol bewondering naar de oudsten onder ons. Wanneer alles goed verloopt, zullen deze 5 rakkers volgend jaar zelf kunnen strijden voor de titel van clubkampioen(e).

Groep 2 en 3 (Trainster Eline en Trainer Tim)
Aangezien beide groepen met relatief weinig spelertjes hadden ingeschreven werd ervoor gekozen om deze 2 groepen samen te nemen en alzo deze youngsters meer speelgelegenheid te geven. Uiteraard is er wel een clubkampioen per groep. Er werd gespeeld in 2 poules en deze zagen er als volgt uit:

Poule 1: Sarah Heyse, Liam Verschueren, Lisa De schepper, Nienke Soetens
Poule 2: Thomas Van Hoye, Jens Van Hove, Jolien Beniers, Sarah Van Hoye, Quillan De Wilde.

In poule 1 werd het al snel duidelijk dat Liam de te kloppen man was. Hij won zijn eerste 2 wedstrijden redelijk eenvoudig, maar in zijn wedstrijd voor de eerste plaats had hij het heel moeilijk tegen een goed spelende Sarah Heyse. Pechvogel in deze poule was zeker en vast Lisa. Net op de belangrijke momenten viel het balletje net niet in haar voordeel uit. Een kantje hier en een netje daar op de belangrijke momenten is natuurlijk dodelijk. In deze poule gingen uiteindelijk Sarah Heyse en Liam door naar de halve finales van de winnaarstabel. Nienke en Lisa gingen naar de kruisfinales van de troostingstabel

In poule 2 was Jolien oppermachtig. Op kousen voeten en zonder setverlies ging Jolien door naar de halve finales. In die halve finales werd zij vergezeld door Sarah Van Hoye. Sarah liet zien dat zij het afgelopen jaar heel wat vooruitgang geboekt heeft. Tegen Jolien kwam zij in de poule duidelijk te kort, maar haar overige wedstrijden wist zij wel overtuigend af te sluiten. Ook mooi om zien was de gedrevenheid, de vooruitgang en het spelplezier van Jens, Thomas en Quillan. Zij spelen nu hun eerste jaar tafeltennis en komen over van de groep van Céline. Als deze mannen met plezier blijven spelen en trainen en zich blijven inzetten kunnen zij nog ver komen. Wie weet heeft Stekene straks wel een topscheidsrechter in zijn rangen met Thomas Van Hoye.

Na de poules werd er verder gespeeld op enerzijds de winnaarstabel met de eerste 2 van elke poule, de overigen speelden verder voor hun plaats op de troostingstabel. Op de winnaarstabel zagen we een interessante wedstrijd tussen Liam en Sarah Van Hoye. Beiden trainen met Marc Van Stappen en lieten mooie dingen zien. Sarah won redelijk vlot met 2 keer 11-6, maar wetende dat Liam nog maar 1 jaartje traint laat het beste verhopen voor hem. Voor Sarah was het een bevestiging van haar stijgende vorm. Sarah dus door naar de finale. In de andere halve finale stonden Jolien en Sarah Heyse tegen over elkaar. Jolien liet er geen twijfel over bestaan wie er de beste was en won vrij makkelijk. Met een 2-0 einduitslag ging zij door naar de finale waar Sarah Van Hoye haar opwachtte voor een revanche. In die finale zagen we een heel mooie wedstrijd waar beide speelsters op het scherp van de snee speelden. Jolien was in de eerste 2 sets telkens dat tikkeltje efficiënter naar het einde van de set toe, maar verrassing alom toen zij de derde set moest afstaan aan Sarah. Zou er zich een verrassing aandienen? Jolien leek in het begin van de vierde set een beetje aangeslagen maar kwam, zag en overwon na enkele missertjes van Sarah. Zo mag Jolien Beniers zich een jaar lang clubkampioen noemen van groep 3. De match voor de 3e en 4e plaats werd beslecht tussen Liam en Sarah Heyse. Aangezien beiden in groep 2 zitten werd de winnaar van deze wedstrijd dus de nieuwe clubkampioen van groep 2. We zagen een heel spannende wedstrijd waarin beide spelertjes alles gaven. Aangezien Liam zich de winst in de tweede set nog liet afsnoepen, dienden beiden een beslissende set te spelen. In deze laatste set was het spannend tot en met de laatste balwisseling. Toch bleek Liam op 9-9 iets koelbloediger en mocht hij zegevieren. Liam mag zich dus 1 jaar lang clubkampioen van groep 2 noemen.

Ondertussen werd er ook verder gespeeld op de troostingstabel. Daar werd de finale beslecht tussen Lisa en Nienke. Beiden hielden elkaar lang in evenwicht maar na de derde set, die door Nienke werd gewonnen met 14-12, leek Lisa wat aangeslagen waardoor de vierde set verloren ging met 11-1. Maar Lisa liet dit niet aan haar hart komen en al vlug zagen we haar glimlachen. Tot slot nog even de eindrangschikking:

Groep 2: 1. Liam Verschueren 2. Sarah Heyse 3. Quillan De Wilde 4. Jens Van Hove 5. Thomas Van Hoye
Groep 3: 1. Jolien Beniers 2. Sarah Van Hoye 3. Nienke Soetens 4. Lisa De Schepper

Groep 4 (Trainer Jeroen)
Groep 4 is de groep van de geklasseerden en bij aanvang zagen we dat bij sommigen de zenuwen uit de keel gierden. Niet verwonderlijk natuurlijk, daar dit de Koninginnengroep is onder de jeugdgroepen en iedereen maar wat graag zijn/haar naam wil zien staan in het archief van TTC Stekene. Een archief trouwens dat bijgehouden wordt door een afwezige trainer/bluffer. Bij aanvang bleek dat we veel strijd zouden krijgen want er waren maar liefst 17 jeugdspelers die een gooi deden naar de titel van clubkampioen. Er werd dan ook gekozen voor 1 poule van 5 en 2 poules van 6. Deze poules werden als volgt ingedeeld:

Poule 1: Geoffrey Weinand, Hannelore Van Heck, Laura De Schepper, Thierry Van Raemdonck en Sarah Van Hooste
Poule 2: Levi Maras, Charlotte Blancke, Cato Verbeke, Chiel Van Mechelen, Sarah De Schepper en Bart Wullaert
Poule 3: Victor Van Der Vinck, Sander Van Mechelen, Sofie Van Hoye, Lise Megroedt, Thomas Van Hauwermeiren en Stijn Wullaert

In poule 1 was Geoffrey de hoogstgeklasseerde speler, maar zou hij de vele voorgift wel aankunnen? Op het open clubkampioenschap was reeds gebleken dat hij een lange tijd niet gespeeld had en dat hij problemen had met de voorgift. Hij had echter een goede dag en bleek in deze poule voor iedereen te sterk. Toch kwam Laura nog heel dicht bij de zege, maar op 14-14 bleek Geoffrey iets koelbloediger. Voor de tweede plaats bleek in deze poule alles open te liggen. We zagen heel nipte wedstrijden en er werden maar liefst 7 belles gespeeld. Uiteindelijk bleek Laura de primus te zijn en mocht zij Geoffrey vergezellen naar de kwartfinales.

In poule 2 waren Levi en Charlotte de te kloppen man en vrouw. Beiden wonnen al hun wedstrijden al diende Charlotte wel enkele keren een derde set toe te staan, daar waar Levi alles met 2-0 won. In de onderlinge wedstrijden zagen we een strijd op het scherp van de snede. Alle sets werden met amper 1 of 2 punten verschil gewonnen. Levi bleek iets geconcentreerder en mocht als eerste geplaatste over met Charlotte als tweede geplaatste in zijn kielzog. Aangezien de derde in deze poule ook overging werd er door de anderen ook op een goed niveau geacteerd. Zo zagen we Chiel en Sarah De Schepper een mooie match spelen en dwong Bart meerdere malen een beslissende set af. Uiteindelijk bleek Chiel de beste papieren te hebben en mocht ook hij doorgaan naar de kwartfinales.

Tot slot zagen we in poule 3 de grootste verrassingen. Victor was de hoogstgeklasseerde speler, maar bleek zijn positie niet waar te kunnen maken. Had hij last van de zenuwen? Was hij niet goed uitgeslapen? Feit was dat hij 2 nederlagen liet optekenen die hem op het einde fataal bleken te zijn. Hij kon de dag toch nog positief afsluiten met een mooie overwinning op Sander. Voor Sander maakte dit verlies echter niet veel meer uit, want hij was reeds zeker van de eerste plaats in deze poule. Een andere mooie uitschieter bleek Sofie Van Hoye te zijn. Na vele zware trainingen en veel wedstrijden waar ze leergeld voor betaalde, begint Sofie de vruchten te plukken van haar inzet en trainingsarbeid. Zij klopte op haar weg Victor en Lise en verloor nipt in de belle tegen Sander. Sofie werd dus tweede in de poule ondanks evenveel overwinningen dan Sander. Voor de derde plaats bleek het ook heel lang spannend te blijven. Victor en Lise hielden elkaar op het einde van de poule in evenwicht qua verlies- en winstmatchen, maar Lise won het onderlinge duel en dus mocht zij Sander en Sofie vergezellen naar de kwartfinales.

Hieronder volgt een overzichtje van de einduitslag per poule.
Poule 1: 1. Geoffrey 2. Laura 3. Sarah Van Hooste 4. Hannelore 5. Thierry
Poule 2: 1. Levi 2. Charlotte 3. Chiel 4. Cato 5. Sarah De Schepper 6. Bart
Poule 3: 1. Sander 2. Sofie 3. Lise 4. Victor 5. Stijn 6. Thomas

Na de poules werd er dus verder gespeeld op de tabel en zagen we de volgende kwartfinales:
Geoffrey – Chiel, Charlotte – Sander, Laura – Sofie en Lise – Levi.

In de eerste kwartfinale zagen we een verbeten Geoffrey. Clubkampioen worden in je laatste jaar jeugd is natuurlijk een mooie manier om je jeugdhoofdstuk af te sluiten. Toch dacht Chiel hier anders over en hij startte dan ook furieus. Toch bleek al snel dat Geoffrey niet te stuiten was en ondanks de voorgift beukte Geoffrey zich een weg naar de halve finales. Uitslag: 2-0 voor Geoffrey.

In de tweede kwartfinale zagen een wedstrijd tussen Charlotte en Sander. Beiden kennen elkaar zeer goed, want ze spelen in dezelfde ploeg. Sander bleek de sluwste en buitte dit goed uit en won dan ook met droge 2-0 cijfers. Sander dus door naar de halve finales.

In de derde kwartfinale Stonden Laura en Sofie tegenover elkaar. Enkele dagen eerder was dit ook de finale van het clubkampioenschap dames. Toen trok Laura aan het langste eind, maar zou zij dit nog eens kunnen herhalen? Het antwoord was neen, want Sofie had een begenadigde dag en versloeg Laura met twee maal 11-9. Sofie had haar revanche dus beet en mocht doorgaan naar de halve finales.

In de laatste kwartfinale zagen we een felle strijd tussen Lise en Levi. Lise wist de eerste set binnen te halen met 13-9. Zou er een verrassing in de maak zijn? Levi bleef niet bij de pakken zitten en sloeg genadeloos terug met een 13-5 pandoering in de tweede set. Een derde set zou dus de beslissing moeten brengen en daarin was het één en al spanning. Uiteindelijk kon Levi het kloofje van de voorgift dichten en mocht hij als laatste doorgaan naar de halve finales.

In deze halve finales zagen we volgende wedstrijden:
Geoffrey – Sander en Sofie – Levi.

Sander diende met een ander palet te spelen, omwille van een barst in het hout. Vraag was of hem dit parten zou spelen. De eerste set deed het beste verhopen voor Sander. Hij hield telkens enkele punten voorsprong en die eerste set lag voor het oprapen. Toch besliste Geoffrey hier anders over en won hij in extremis nog met 16-15. Zou Sander mentaal kunnen herstellen van deze klap? Het antwoord bleek neen te zijn, want Geoffrey liet zijn prooi niet meer los en schoot als een komeet door naar de winst met 16-9 cijfers. Geoffrey was dus onze eerste finalist.

In de tweede halve finale zagen we de enige overgebleven dame. Zou zij die jongens een poepje laten ruiken? Sofie speelde geconcentreerd en liet mooie dingen zien, maar dat deed Levi ook. De eerste set won hij nipt met 10-12. In de tweede set had Levi het moeilijk en hij kon de kloof maar niet verkleinen. Iedereen maakte zich dus al op voor een beslissende derde set, maar dit was buiten Levi gerekend. Hij toverde een 11-8 achterstand om in een 12-11 overwinning en mocht dus de finale spelen tegen Geoffrey.

We kregen dus een finale waarin de twee hoogstgeklasseerde spelers tegenover elkaar stonden. In de wedstrijd voor plaats 3 en 4 stonden dan weer 2 spelers tegenover elkaar die elk hetzelfde klassement hadden. Het beloofden dus spannende wedstrijden te worden. Sofie en Sander verloren elk hun halve finale en mochten nog een troostingsfinale spelen. In deze wedstrijd liep Sofie telkens achter de feiten aan en leek zij een beetje aangeslagen na haar verloren halve finale. Sander speelde echter geconcentreerd en nam in 3 relatief eenvoudige sets de bovenhand. Sander mocht dus tevreden terugblikken op deze dag met een verdiende derde plaats.

De finale had een veel spannender verloop. Geoffrey bleek in de eerste 2 sets redelijk vlot de voorgift ongedaan te maken, maar bleek op het einde van die 2 sets niet koelbloedig genoeg. Met 15-14 en 15-13 gingen beide sets naar Levi. Iedereen dacht nu dat Geoffreys verzet gebroken was en dat Levi gewonnen spel had, maar niets bleek minder waar. Met 15-8 en een heel spannende 15-13 wist Geoffrey de bordjes in evenwicht te brengen. Een vijfde set diende dus de beslissing te brengen over wie zich de clubkampioen mocht noemen van groep 4. In deze set ging het steeds op en neer en Levi had op een bepaald ogenblik 3 matchpunten. Geoffrey kon de kloof niet dichten en iedereen dacht dat Levi zijn schaapjes nu wel op het droge waren, maar Hitchcock besliste hier anders over. Geoffrey kwam terug tot 14-14. Levi had de opslag en mocht serveren voor het laatste punt. Zou hij dit mentaal kunnen uitbuiten? Iedereen was ervan overtuigd dat Levi met de zege zou gaan lopen, maar met een loeihard forehand topspin mocht Geoffrey zegevieren en zich clubkampioen noemen.

Hieronder nog even een overzichtje van de eerste 8 plaatsen:
1. Geoffrey
2. Levi
3. Sander
4. Sofie
5. Chiel
6. Lise
7. Charlotte
8. Laura

Moe maar voldaan, mocht iedereen zich haasten naar de cafetaria waar Ilse, Peter en Hugo ondertussen overheerlijke pannenkoeken hadden gebakken. Tot slot wil ik nog even iedereen feliciteren voor hun inzet en mentaliteit. De jeugd van Stekene boert goed en we mogen nog mooie dingen verwachten van hen. Bovendien wil ik nog even alle clubkampioenen van harte proficiat wensen met hun titel. Als laatste mag ik alle vrijwilligers niet vergeten die ervoor gezorgd hebben dat onze jeugd een heel leuke dag gehad heeft. Deze mensen zijn Peter, Ilse, Hugo, Viviane, Tim VR, Tim W en Céline. Hartelijk bedankt voor de hulp en op naar 2011!

 

Sponsors