Nieuws

afbeelding van Tim Van Rumst

Het seizoen van onze damesploeg...

Tim Van Rumst

Toen TTC Stekene vorig seizoen een Damesploeg moest lanceren, bestond de reeks in 1e Provinciale ocharme uit twee ploegen (wij en Merelbeke). Op zich een spijtig gegeven, maar gelukkig veranderde dat in 2010-2011. Er kwamen drie ploegen uit Sint-Niklaas bij, en ook Hamme heeft nu een damesploeg in deze reeks.

Voor Stekene bleven de spelers dezelfde: Laura De Schepper, Sarah De Schepper en Sofie Van Hoye mochten bewijzen of ze deze reeks waard zijn. Af en toe kon dit drietal ook rekenen op Charlotte Blancke om in te vallen. En het begon allemaal goed met twee overwinningen tegen Sint-Niklase C en Sint-Niklase D aan het begin van het seizoen.

Spijtig genoeg komt aan de goeie reeks van in het begin een einde door het zware verlies tegen Hamme. Ook Sint-Niklase B was een klasse te sterk, zij spelen dan ook met C-spelers en niemand kan hen weerhouden om kampioen te spelen. Het is pas tegen Merelbeke dat de draad terug opgepikt wordt en er terug gewonnen wordt.

In de terugronde weinig verrassingen tot nu toe, want er werd opnieuw van dezelfde twee tegenstanders eerst gewonnen. Om de tweede plaats te kunnen handhaven, zou het tegen Hamme deze keer beter moeten. We kregen van Frans - de vader van Laura en Sarah - volgend verslag binnen van deze wedstrijd:

Onze Dames wonnen vandaag de topper in Hamme met 6 tegen 4. Hiermee stellen ze wellicht hun tweede plaats veilig. Na een moeizame start kwamen ze 3-1 achter maar ze konden dit terug rechttrekken waardoor ze met 3-3 aan de dubbel konden beginnen. (iedereen had dan één keer gewonnen en één keer verloren) Zoals wel eens meer ging het er in de dubbel nogal wisselvallig aan toe maar onze meiden trokken in de belle de match resoluut naar zich toe. Een belangrijke zege, 1 match gaf al uitzicht op een gelijkspel, de druk lag bij de tegenstander. Sofie moest nipt in de belle de duimen leggen tegen de sterkste speelster van de dag: Ilse De Wilde die haar drie matchen won. Sarah en Laura wonnen ook hun tweede match tegen de zussen van Couwenberghe.

In april wordt er nog eens gespeeld tegen Sint-Niklase B en tegen Merelbeke, maar de tweede plaats is in zicht en dat is al een mooi resultaat op zich... Hopelijk krijgen we volgend seizoen meer van hetzelfde te zien!

 

Sponsors