Nieuws

afbeelding van Sam De Block

Overzicht tornooiresultaten

Sam De Block

Traditiegetrouw nemen jaarlijks heel wat (jeugd)spelers van TTC Stekene deel aan talrijke tornooien en dit zowel in de VTTL als in het Sportaverbond. Enkele van onze jeugdspelers hebben reeds heel wat mooie prestaties neer gezet, maar ook de wat oudere competitiespelers hebben reeds hun duit in het zakje gedaan. Onderstaande “opmerkelijke” prestaties zijn daar mooie voorbeelden van:

Het seizoen begint traditioneel met de jaarlijkse A-kusttornooien (Torhout, Oostende, Wenduine). Deze tornooien worden bovendien druk bezocht door sterke Belgische spelers alsook door buitenlandse toppers en dit in allerlei reeksen (Denk maar aan de vele onderklasseringen van deze buitenlanders). Het is dan ook een sterke prestatie om enkele ronden ver te komen. Toch hebben Nick Vermeulen en Dimitri Foubert enkele mooie resultaten behaald. Zo was Dimitri finalist in de E-reeks in Torhout. Nick daarentegen wist nog beter te doen en kon de NG-reeks winnen in zowel Torhout, Wenduine als Antwerpen. Tevens werd Nick ook tweede in de reeks E4-E6 op he tornooi van Antwerpen. Bovendien versloegen beide spelers heel wat hoger geklasseerde spelers.

Ook de zusjes Beniers wisten in deze zomertornooien te imponeren. Zo legde Jolien beslag op een mooie tweede plaats op het tornooi van Oostende in de reeks preminiemen. Anouk kon zelfs de reeks benjamins winnen. Op het tornooi van Wenduine presteerden zij beiden eveneens heel sterk. De rollen werden nu omgekeerd en Jolien mocht op het hoogste schavotje plaats nemen in de reeks preminiemen. Anouk legde deze maal beslag op een tweede plaats in de reeks benjamins.

Ook het Sportaverband organiseert jaarlijks een reeks tornooien in de vorm van de jeugdcriteria en de Federale (Master-)Tornooien. Ook op deze tornooien behaalden enkele van onze spelers mooie resultaten. Zo merken we dat onze jeugdspelers steevast bovenaan terug te vinden zijn in de eindrangschikkingen van de beginnerstornooien. Thomas Van Hauwermeiren, Stijn Wullaert, Liam Verschuren en Jolien Beniers zijn hier onze voornaamste kanonnen. Allen wonnen minstens reeds één keer hun leeftijdscategorie. Bovendien staan Thomas en Liam aan de leiding in het regelmatigheidscriterium. Ook Jens Van Hove doet het met een tweede plaats na ploegmakker Liam heel goed.

Vorig jaar werd er terug getracht om met enkele spelers de Federale Tornooien af te schuimen. Dit jaar vlot dit wat minder, maar we merken wel dat de spelers die wel deelnemen goed hun mannetje staan en mooie resultaten neerzetten. Zo speelden Liam Verschuren, Tim Van Rumst, Kenny Vereecken en Jeremy Op De Beeck al enkele mooie ereplaatsen bij elkaar. Niet alleen op deze Federale Tornooien werden mooie resultaten behaald, ook onze “Masters” hebben als vanouds gepresteerd. Zo was Hedwig de primus op het Federale Masterscriterium in Stekene. Een mooie prestatie van onze voorzitter die duidelijk het spelletje nog niet verleerd is. Al moet gezegd dat er die dag wel opmerkelijk veel pruimen werden opgetekend door Hedwig's tegenstanders.

Tot slot eindig ik met enkele uitzonderlijke prestaties die toch nog net dat ietsje meer tot de verbeelding doen spreken. Op het provinciale jeugdcriterium (VTTL) werden Jolien en Anouk Beniers en Laura De Schepper eerste in hun respectievelijke jeugdcategorie (benjamins, pré-minimen en juniores). Ook Nick Vermeulen, Sofie Van Hoye, Sarah De Schepper en Lucas Van Hauwermeiren behaalden mooie ereplaatsen. Op provinciaal vlak staat onze jeugdwerking als een huis en deze uitslagen onderstrepen dit dan ook.
Maar ook op landelijk en zelfs nationaal vlak behalen onze jeugdspelers heel wat mooie resultaten. Zo mocht onze club 5 jeugdspelers uitsturen naar de Vlaamse Jeugdkampioenschappen. Ook hier werd heel goed gepresteerd. Jolien werd vice-kampioen in de reeks preminiemen na de ongenaakbare Anna Shiskina. Anouk bleek die dag de beste te zijn en werd Vlaamse Kampioen in de reeks benjamins. Ook Lucas Van Hauwermeiren (benjamins), Sofie Van Hoye (cadetten) en Laura De Schepper (junioren) speelden zeer goed, maar ondervonden toch dat het niveau (gemiddeld 4 á 5 klassementen hoger) in hun leeftijdreeks zeer hoog ligt. Toch bleven ze vechten voor iedere bal en mochten ze tevreden huiswaarts keren.

Niet in alleen in de Vlaamse jeugdtornooien deden onze jeugdspelers van zich spreken, ook op de Nationale Jeugdcriteria spelen enkele spelertjes op een zeer hoog niveau. Zo speelt Jolien Beniers in een categorie hoger (miniemen) en haar zus Anouk is zelfs de jongste deelneemster van België. De kers op de taart is de mooie vijfde plaats van Jolien Beniers in nationale stand bij de preminiemen. Ook Liam Verschuren deed reeds mee aan de kwalificaties voor deze jeugdcriteria. Hij verkocht zijn vel duur, maar kon zich niet plaatsen voor de eerste fase.

Bovenstaande prestaties tonen aan dat onze leden een goed figuur slaan in de tornooien. Met de kampioenschappen die er zitten aan te komen, mogen we dus nog heel wat mooie prestaties verwachten. Bovendien merken we als club dat de inzet van jeugdspelers op zowel de individuele als de groepstrainingen zijn vruchten begint af te werpen. Dit doet ons als club dan ook heel veel deugd en daarom willen we deze kampioenen ook graag in de schijnwerpers zetten. Rest ons alleen nog om iedereen, die in de toekomst wil deelnemen aan de komende tornooien, veel succes te wensen.

 

Sponsors