Nieuws

afbeelding van Sam De Block

Jeugdstage TTC Stekene (3, 5 en 6 januari)

Sam De Block

Tijdens de laatste week van de kerstvakantie werd door TTC Stekene een 3-daagse weekstage georganiseerd. Op 3, 5 en 6 januari tekenden telkens 18 gemotiveerde jeugdspelertjes present en dit van 10u tot 12u15 en van 13u30 tot 16u. U leest het goed: er werd dagelijks toch al gauw een goede 4,5u getraind.

Onder leiding van de driekoppige trainersstaf (Jeroen, Sam en Tim) werd er zeer intensief getraind met het oog op de tweede helft van het seizoen. De focus lag vooral op vastheid, techniek en tactiek. De diverse oefeningen werden afgewisseld met kleine wedstrijdjes, opdrachten, speelgelegenheid tegen onze robot/trainers. Dit om iedereen de kans te geven om zichzelf te verbeteren op een speelse manier. Het moet gezegd dat we elke morgen 18 gemotiveerde spelertjes over de vloer kregen die gebeten waren om: bij te leren, hard te werken, vooruitgang te boeken en zich vooral te amuseren. Een mooi voorbeeld daarvan was het keizerstornooi op de laatste dag. Iedereen speelde voor wat hij/zij waard was en probeerde het aangeleerde toe te passen in matchsituaties.

Wij, als trainers, zijn dan ook uitermate tevreden dat iedereen zijn beste beentje heeft voor gezet tijdens deze stage. De reeds behaalde resultaten tijdens de eerste helft van het huidige seizoen in zowel competitie als op diverse tornooien zijn het teken dat onze jeugd hard werkt op training en dat ze daar de vruchten van plukken. Het immer bekende spreekwoord: “Hard werken wordt altijd beloond”, is hier dan ook toepasselijk.

Namens Jeroen, Tim en mezelf wil ik alle aanwezigen bedanken voor hun inzet, aandacht en gebetenheid tijdens deze 3 intensieve trainingsdagen. De uitstekende sfeer en mentaliteit van onze jeugd heeft er alvast voor gezorgd dat er in de toekomst meer van deze stages zullen worden georganiseerd.

 

Sponsors