Nieuws

afbeelding van Sam De Block

Dag van de Jeugd - verslag

Sam De Block

Op 04/01/12 was het voor de jeugd van TTC Stekene opnieuw verzamelen geblazen voor de jaarlijkse Dag van de Jeugd. Het concept dat al enkele jaren wordt gehanteerd, ’s ochtends de clubkampioenschappen en ’s middags een leuke quiz, zorgde ook nu weer voor de nodige spanning, ontspanning, inspanning, geheugenarbeid en vertier. In de voormiddag bikkelden de Stekense jeugdspelertjes uit groepen II (Trainster Eline), III (Trainer Tim) en IV (Trainer Sam) voor de titel van Clubkampioen in hun respectievelijke groep. Voor groep I (Trainster Céline) hadden Céline en Sam enkele spelletjes uitgedokterd onder de noemer “Binnen de minuut”. Tijdens de middagpauze werden er uiteraard weer overheerlijke pannenkoeken geserveerd zodat iedereen met een volle buik en hernieuwde energie aan de quiz kon beginnen. Hieronder volgt een klein verslag van een geslaagde dag:

Groep I (Trainster Céline)

Iedereen die het TV-programma “Binnen de minuut” kent, weet dat het de bedoeling is om bepaalde opdrachten te volbrengen binnen een minuut om zo een mooie prijs te winnen. Onder dit concept hebben ook de allerkleinsten geprobeerd om via enkele moeilijke tafeltennisopdrachten hun puzzel te vervolledigen. Jens, Milan, Elias, Amber en Siebe kregen na enkele opdrachten bovendien ook nog eens de hulp van Arno en Lucas om dit tot een goed einde te brengen. Ik mag toch zeggen dat onze allerkleinsten enkele staaltjes van hun balkunsten ten toon hebben gespreid die ochtend. Na onze opdrachten kregen de kleinsten ook eens de kans om tegen Céline en Sam te spelen en ondergetekende zal het geweten hebben. Beide trainers werden bedolven onder de smashes, aces en gebruikelijke pruimen. Fijn om te zien ook hoe gedreven die kleinsten zijn. Zo rond een uur of 12 mochten zij als top of the bill de aftrap geven van het pannenkoekenfestijn.

Groep II (Trainster Eline)

In deze groep moesten Lucas en Arno het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie zich tot clubkampioen mocht kronen. Beiden maakten er een mooi spektakelstuk van met enkele mooie rally’s. De hoofdscheidsrechter was onverbiddelijk en liet beide kemphanen een best-of-seven spelen. U leest het goed beste lezer: 4 sets waren dus nodig voor de overwinning en titel van clubkampioen. Ondanks een wisselend spelverloop kon Lucas toch de titel binnenhalen. Arno liet na een eerste setverlies het hoofd niet hangen en beende bij tot 1-1. Daarna drukte Lucas toch even op het gaspedaal en won hij de volgende 3 sets (de ene al wat gemakkelijker dan de andere). Zo kon Lucas zich omstreeks 10u de eerste clubkampioen noemen. Proficiat aan beide mannen voor hun inzet en motivatie om er een mooie match van te maken!

Einduitslag:

  1. Lucas Van Hauwermeiren
  2. Arno Van Bogaert


Groep III (Trainer Tim)

Voor de jonge lui die training volgen bij Tim, kondigde dit kampioenschap zich aan als een echte titanenstrijd. Enkelen onder de 10 deelnemers werden vooraf tot titelfavoriet gebombardeerd (of bombardeerden zichzelf tot favoriet), maar het tornooiverloop liet ons toch enkele verrassingen zien. De 10 deelnemers werden verdeeld in 2 gelijke poules van 5 spelers zodat we na enkele mooie en attractieve poulewedstrijden de volgende halve finales kregen:

Sarah – Liam en Quillan – Yarno. Vooral de opmars van Sarah werd door de trainers nauwlettend in de gaten gehouden. Deze gedreven dame verraste in de poule door tweede te worden en legde dus verdiend beslag op een halve finale plaats. In deze halve finale bleek ze wel nog een maatje te klein voor Liam, die tot dan toe zeer goed en geconcentreerd stond te spelen. In de andere halve finale zagen we Yarno, die freewheelend door de poules wandelde, en Quillan de degens kruisen. Hierbij valt het op hoe Quillan de laatste maanden grote stappen vooruit heeft gezet. Toch moest Quillan hard werken voor deze halve finaleplaats. Hij bleef immers kleppers als Jens en Marijn voor, maar dit gebeurde niet zonder slag of stoot. Het moet gezegd dat Jens en Marijn ook dicht bij de kwalificatie stonden voor die halve finales. U leest het dus goed: het was werken voor de halve finales en het niveau lag hoog, zeer hoog. Verdiend was die halve finaleplaats voor Quillan dus zeker en vast. Bij aanvang van de match tussen Quillan en Yarno dachten we even dat er een verrassing in de maak was. Quillan kwam 1-0 voor, maar dan drukte Yarno even op het gaspedaal en stond er na een tiental minuutjes een 3-1 uitslag op het bord. Zo kregen we aldus een finale tussen Yarno en Liam. Het werd van bij het begin duidelijk dat beiden zichzelf heel wat druk oplegden om de felbegeerde titel van clubkampioen te behalen. Onder al deze druk bleek Yarno toch iets meer bestand tegen de stress en kon al bij al een eenvoudige 3-0 op het scorebord zetten. Proficiat aan Yarno voor zijn titel!! Tot slot ook nog even vermelden dat Sarah de match voor de derde plaats won van Quillan.

Op de andere tafels speelden de anderen tegelijkertijd hun wedstrijden voor hun eindpositie. Jens, Nienke, Lisa, een zeer goed spelende Milan, Tom en Marijn legden er voor de laatste keer de pees op en speelden nog eens de ziel uit hun lichaam om toch zo hoog mogelijk te eindigen. Ook deze wedstrijden verliepen met het mes tussen de tanden, maar altijd in een sportieve sfeer. Zo zagen we een thriller tussen Milan en Marijn, waarbij Milan zijn 2-0 voorsprong zag smelten als sneeuw voor de zon. Toch kon hij op het nippertje het verlies vermijden in de belle. Ook Lisa en Nienke speelden nog voor hun plaats. Uiteindelijk mocht Lisa na een solide match het zegegebaar maken. Beiden heb ik wel nog gedurende een dik uur zien verbroederen (of verzusteren zoals u het wil) aan de toog. De grote pot snoep die daar stond zal er naar alle waarschijnlijkheid ook wel voor iets tussen gezeten hebben.

Hieronder voor alle volledigheid nog eens de einduitslag:

  1. Yarno Van Rulo
  2. Liam Verschuren
  3. Sarah Heyse
  4. Quillan De Wilde
  5. Milan Van Driessche
  6. Marijn Aerssens
  7. Jens Van Hove
  8. Tom Wilderjans
  9. Lisa De Schepper
  10. Nienke Soetens

Dit is een filmpje van de finale tussen Yarno en Liam:

Groep IV (Trainer Sam)

De iets oudere jeugd heeft op het gebied van de Dag van de Jeugd reeds enkele jaren ervaring. Deze jeugdspelers kennen het reilen en zeilen van deze dag en weten dan ook heel goed wat er van deze dag afhangt. Alle ingeschrevenen stonden stipt om kwart na 9 aan tafel om minstens een kwartier goed in te spelen. De trainer stond erbij en keek en zag dat het goed was. Ja, beste lezer, u leest het goed: een trainer die geniet wanneer hij zijn poulains tijdig aan tafel ziet staan en zeer gemotiveerd en ernstig ziet inspelen. Hier wordt de basis van de resultaten gelegd en dat blijken onze jeugdspelers ook in te zien. Een dikke pluim hiervoor van alle trainers. Wat betreft de eerste uitslagen kunnen we kort zijn: die liepen redelijk volgens de logica. De sterkst geklasseerden wonnen hun eerste matchen, doch liet Laura, de getipte winnaar volgens ondergetekende, zich verrassen door de jongste Wullaert, Stijn. Even leek Laura aangeslagen, maar zij herpakte zich met een mooie zege op Victor. Sommigen dachten dat dit lag aan de heropflakkerende liefdeskriebels bij Victor, maar het was Laura die de hele match lang op een hoger niveau speelde. Victor daarentegen speelde de hele dag op een degelijk niveau en door zijn verliesmatch tegen Laura, diende hij absoluut zijn wedstrijd tegen Jari te winnen, wou hij nog kans maken op de titel en de bijhorende eeuwige roem. Het werd een spannende wedstrijd waarbij beide heren elkaar goed in evenwicht hielden, maar in de vierde set liep Victor ervandoor met de zege. Ook de andere kemphanen hebben enkele mooie wedstrijden gespeeld. Zo kwam Thomas net niet tot winst in de belle tegen Jari. Thomas speelde de hele dag zeer goed, maar kende enkele keren pech. Dit geldt in dezelfde mate voor Bart die tegen Laura in de belle de duimen moest leggen. Ook Hannes speelde goed mee en kon enkele keren goed dreigen om met setwinst en matchwinst te gaan lopen, maar Hannes kende ook enkele keren pech op het verkeerde moment. Toch zijn z’n inzet en motivatie een voorbeeld voor velen!

De gedetailleerde uitslag:

  1. Victor Van der Vinck
  2. Jari De Pauw
  3. Laura De Schepper
  4. Bart Wullaert
  5. Thomas Van Hauwermeiren
  6. Stijn Wullaert
  7. Hannes Cromheecke

Dit is een filmpje van de finale tussen Victor en Jari:

De quiz

Na een lekkere maaltijd werden de ploegjes gevormd en kon iedereen zijn hersenen pijnigen tijdens een 10 rubrieken durende quiz. Deze quiz bestond uit enkele zeer lastige vragen en dit uit categorieën zoals Aardrijkskunde, Sport, Technologie,… Toch waren de juryleden verbaasd over de kennis van de Stekense jeugd. Blijkbaar presteren onze jeugdspelers niet alleen achter de tafel zeer goed. Achter de boeken worden er, zo bleek uit de quizresultaten, ook zeer goede resultaten behaald. TOP!!!

Na een grondige telling van de punten bleek het de ploeg van Victor te zijn die met de eindoverwinning ging lopen. Meteen een tweede titel voor Victor die dag. Iedereen kreeg tot slot nog een mooi cadeautje mee naar huis als beloning voor een hele dag vol noeste arbeid en inzet. De aanwezige jeugdtrainers konden moe, maar tevreden terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Tot slot wil ik iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan deze prachtige editie van de dag van de jeugd anno 2012. In eerste instantie de jeugdspelers zelf, die een zeer voorbeeldige inzet aan de dag legden. Menig jeugdtrainer van Stekene mag fier zijn dat er op zo een sportieve manier aan tafeltennis gedaan kan worden. Tevens wil ik ook Tim Wauters, Céline, Hugo, hoofdscheidsrechter Hedwig en Ilse bedanken voor hun hulp. Zonder hen zou het niet zo van leien dakje hebben gelopen. Tot slot ook nog een dankwoord voor de opgekomen ouders die hun kroost kwamen aanmoedigen. Rest mij alleen nog om nogmaals alle kampioenen te feliciteren en iedereen een goed nieuwjaar te wensen met hopelijk enkele zeer mooie sportieve prestaties.
Op naar de dag van de jeugd 2013 zou ik zeggen!!

 

Sponsors