Nieuws

afbeelding van Sam De Block

Vlaams Jeugdcriterium (Fase 2 te Bredene)

Sam De Block

Op de tweede fase van het Vlaamse Jeugdcriterium van afgelopen zondag hebben onze jeugdspelers zich van hun beste kant laten zien. Een overzicht:

Jolien en Anouk Beniers zijn reeds enkele jaren vaste waarden in deze competitie en behaalden ook deze keer mooie resultaten. Anouk was de primus bij de meisjes Benjamins. In een spannende match kon ze nu haar angstgegner Liya Bauwens wel de baas.

Jolien speelde ook heel sterk en wist een tweede plaats te behalen bij de meisjes préminiemen (pré-2). De kloof met de eerste (Anna Shiskina) wordt steeds kleiner en kleiner. Een spannende viersetter is daarvan het bewijs.

Bij de jongens benjamins hadden we 1 Stekenaar die in de arena verscheen. Lucas Van Hauwermeiren streed in een poule van 10 (doch 1 FF) voor een goede eindklassering. Hij deed dit met verve en kon 4 partijen winnend afsluiten, waaronder één spannende 5-setter. Dit leverde hem een mooie vijfde plaats op in de eindrangschikking.

Bij de jongens préminiemen (pré-1 en pré-2) hadden we 3 vertegenwoordigers. Liam Verschuren en Quillan De Wilde namen reeds deel aan enkele fases, voor Jens Van Hove was het zijn debuut. Alledrie presteerden bijzonder goed:

Quillan en Jens speelden bij de pré-1 een heel sterke poule en ook op de tabel speelden zijn bijzonder goed. Zo sterk zelfs dat beiden in een onderlinge match mochten uitmaken wie 5 en 6 werd. Quillan wist in een belle de vijfde plaats te bemachtigen. Sterke prestatie van beide jongens.

Liam Verschuren was ingedeeld bij de pré-2. In deze reeks zitten enkele kleppers die reeds een E-klassement hebben. Tijdens de vorige fase bewees Liam dat hij ook dicht aanleunt bij een E-klassering. Hij eindigde toen als tiende en als eerste NG. Ook deze keer wist hij via enkele spannende matchen/belles, zowel in de poule als op de eindtabel, de negende plaats te bemachtigen.

Uiteraard mogen we spreken over zeer goede prestaties van onze Stekense jeugdspelers. Mede dankzij deze mooie prestaties staan we als club in de top-10 van deelnemende clubs.

Een dikke proficiat!!!!

Sponsors