Nieuws

afbeelding van Tim Wauters

Jeugdcriterium Stekene (Sporta)

Tim Wauters

Afgelopen weekend vond het laatste jeugdcriterium van dit seizoen plaats, met nog enkele spannende wedstrijden voor de eindoverwinningen in de verschillende reeksen voor de boeg.

Bij de pre-miniemen won Jens, enigszins verrassend maar zeker verdiend, voor het eerst dit seizoen van Liam in de finale. Liam haalt echter op 2 punten na het maximum van de punten dit seizoen en is terecht de verdiende eindwinnaar van deze reeks, met naast hem ook Jens en Quillan (beiden eerstejaars pre-miniemen) op het podium.

Bij de miniemen waren Stijn en Nele Maes (Sint-Pauwels), beiden ondanks enkele afwezigheden, de sterkeren van de reeks. Na het eerste onderlinge verlies (in de halve finale in Hamme op het vorige criterium) was de stand gelijk bij aanvang van het weekend. Beide spelers haalden de finale, waarin Stijn het deze keer opnieuw haalde en zo ook de eindoverwinning binnenhaalde.

Bij de cadetten had Thomas in de loop van het seizoen al snel een geruststellende voorsprong opgebouwd met onder andere 3 tornooioverwinningen. Enkel tegen Tim Van Driessche (Erpe) verloor hij al twee keer. Dit weekend verloor hij van Yarno in de halve finale. In de finale bleek Yarno echter ook niet opgewassen tegen Tim. Hiermee sluit ook Thomas het seizoen af op de eerste plaats.

Met de eindoverwinning in alle drie de reeksen (de onderbezette juniorenreeks niet meegerekend), enkele mooie eindpodiumplaatsen en 12 individuele tornooititels (5 voor Liam, 3 voor Thomas en Stijn, 1 voor Jens) mogen de spelers terugblikken op een uniek seizoen met mooie vooruitzichten voor de komende jaren.

 

Sponsors