Nieuws

afbeelding van Yves Van Stappen

BK jeugd (cad/jun/-21 + dubbels)

Yves Van Stappen

Zondag vonden in Louvain-La-Neuve de Belgische kampioenschappen voor de oudere jeugdspelers plaats. Voor onze club waren er 3 vrouwelijke spelers afgevaardigd. De zusjes Laura en Sarah De Schepper en Sofie Van Hoye. Sarah en Sofie traden in 2 reeksen aan (cadetten + dubbel cadetten), Laura deed dat in 3 reeksen (junioren, junioren dubbel, junioren dubbel gemengd).

Sofie en Sarah keken met een dubbel gevoel uit naar de wedstrijden. Enerzijds positief (omdat ze beiden in een kwalificatiematch tegen een haalbaar klassement mochten spelen - D4), negatief anderzijds omdat de volgende ronde wellicht respectievelijk Lisa Lung (B0) en Eline Loyen (A11) aan de overkant van tafel zouden staan. In hun eerste match hadden ze weinig problemen. Sofie wist goed raad met het noppenspel van haar tegenstandster. En ook Sarah kon na een mindere start het laken eenvoudig naar zich toe trekken mede dankzij haar goede service. Genieten van de volgende ronde dus. Sofie kon toch 16 punten maken tegen Lisa Lung, Sarah kon er 20 afsnoepen van Eline Loyen. Geen schande dus, aangezien Lisa en Eline ook in de finale tegenover elkaar stonden.

In het dubbelspel (Sarah en Sofie) konden onze dames (D6-D6) geen vuist maken tegen het meer ervarene duo Rech-Jetten (B6-C4). Het BK zat er dus op voor hen, maar ze hebben er toch het maximum uitgehaald wat erin zat! Sarah eindigde op een 17e plaats, Sofie op een 18e bij de cadetten. In het dubbel namen ze de 14e plaats in beslag.

Laura had in de eerste ronde van het enkelspel ook al een loodzware loting tegen Florence Van Acker (B0). De eerste set verloor ze kansloos met 11-4, na tactisch bijsturen kon ze de Waalse toch aan het zweten brengen met 2 keer 11-9. Laura eindigde op een mooie 19e plaats.
Ook in het dubbelspel (met Sara Van Bostraeten - D4-C6) had ze geen geluk met de loting. Tegen Marneffe - Guido (B2-B6) konden ze net geen setwinst afdwingen en gingen ze onderuit met 12-10, 11-8, 11-6. Toch een puike prestatie tegen spelers die veel hoger geklasseerd zijn dan zijzelf. Ze eindigden dan ook op een mooie 10e plaats!
In het gemengd dubbel tenslotte kwam Laura (samen met Stijn Goessens - C4) uit tegen een oude bekende. Florence Van Acker dubbelde deze keer met Bruno Friquet (B6). Door kleine foutjes verloren ze de eerste set, maar na wat coaching werd er meer risico genomen en wonnen ze verdiend de 2e set met 11-6. Er slopen echter terug meer fouten in hun spel en mede door wat concentratieverlies gingen ook de 3e en 4e set vrij duidelijk naar Friquet/Van Acker. Dit leverde Stijn en Laura toch een 20e plaats op in het dubbel gemengd junioren!

Het was duidelijk dat het verschil tussen de provinciale kampioenschappen en Belgische kampioenschappen mijlenver uit elkaar ligt. Maar het moet een motivatie worden om die kloof te verkleinen! Zondag werd er alles uit gehaald wat er in kon zitten en dat is bemoedigend! Proficiat aan onze 3 dames (en hun dubbelpartners Sara en Stijn natuurlijk!).

 

Sponsors