Nieuws

afbeelding van Kevin De Wolf

De heenronde van de F-ploeg

Kevin De Wolf

Vorig jaar werd de F-ploeg 2de in de reeks in 5de provinciale, met slechts 1 verloren wedstrijd. Genoeg om te promoveren naar 4de. Dit jaar dus een reeksje hoger en de ambities verschilden aan het begin van het seizoen nogal tussen de spelers. Vooral Mike zag de titel haalbaar, zelfs na een slechte start (8-8 tegen Melsele en 9-7 verlies op Kruibeke). Na een aantal speelweken werd duidelijk dat er geen uitgesproken favoriet was in de reeks en Mike's ambities waren dus zeker niet uit de lucht gegrepen.

De heenronde verliep echter niet zo vlot, al werd er wel wat gewonnen. Laura (10/20) speelde goed en vast. Mike (12/24) en Kevin (12/36) daarentegen hadden moeite om in vorm te geraken, Evrard sukkelde wat met de gezondheid en de gezondheids-, motivatie- en andere problemen bij andere ploegen haalden de opstelling vaak door elkaar. Meer wel dan niet kwam Johan ons uit de nood helpen, en met zijn 24/24 heeft hij het grootste aandeel in de overwinningen.

Ondanks een zwakke heenronde (4 x winst, 5 x verlies en 1 x gelijk) is nog bijna alles mogelijk. Met 19 punten staat de F-ploeg halfweg het seizoen op de 7de plaats, op 2 punten van de derde in de stand, 4 punten van de nummer 2 en 6 punten van Zele C dat met slechts 7 overwinningen op 10 wedstrijden bovenaan het klassement staat. Maar Stekene F ligt wel slechts 1 puntje voor op de voorlaatste in de stand. Het is een zeer onvoorspelbare reeks, waarbij de meeste ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Wat moet de terugronde brengen? Laat ons vooral hopen op een betere vorm doorheen de rest van de competitie. Vrijwel alle wedstrijden tot nu 'hadden gewonnen kunnen worden', dus het is zeer jammer dat de winst daar telkens uitbleef. De opdracht wordt om dit de komende maanden recht te zetten.

Sponsors