Nieuws

afbeelding van Yves Van Stappen

Dag van de jeugd

Yves Van Stappen

Voor voetballers, het WK in Brazilië. Voor tennissers, de Masters en voor schansspringers, het Vierschanzentournee. Voor de Stekense tafeltennisjeugd is de Dag van de Jeugd echter het hoogtepunt van het seizoen. Dit jaar waren er, net zoals vorig jaar trouwens, 17 aanwezigen.

Marc nam de eerste groep op zich en liet hen, door middel van spelletjes, spelen op een ganzenbord. #InDeTijdVanRoger vroeg de robot om een pauze toen Roger er tegen speelde. Wel, even leek het erop alsof we terug keerden naar Roger zijn tijd. Onze youngsters gunden de robot geen moment rust want via opdrachten konden ze stappen verdienen om hun pionnen vooruit te sturen, met als doel zo veel mogelijk vakjes vooruit te komen. Voor Yens geen doolhoven, herbergen of gevangenissen op zijn pad. Nee, hij won het ganzenbord en werd zo uitgeroepen tot clubkampioen van de eerste groep!

In de tweede groep ging het er iets spannender aan toe, daar stevende Evi en Belle af op een tweestrijd. Evi won haar poule en werd zo gekroond tot clubkampioen van de tweede groep. Belle eindigde tweede.

  1. Evi Wullaert
  2. Belle Smet
  3. Amber Van Hove
  4. Ilyas Lippens
  5. Florian De Grieze
  6. Femke Carpels
  7. Elias Van Hauwermeiren

En net wanneer we dachten dat het in groep 2 spannend werd, moest de finale in groep 3 nog gespeeld worden. Jens en Liam, titanen van dienst, bikkelden om de fel begeerde titel. Bij winst won Jens door een beter onderling verschil, indien Liam aan het langste eind trok was de titel voor hem. Het draaide uit op een belle waarbij Jens zelfs 7-1 achter stond, maar uiteindelijk wist Liam op tijd wakker te worden en won met 12-10.

  1. Liam Verschuren
  2. Jens Van Hove
  3. Yarno Van Rulo
  4. Thomas Van Hauwermeiren
  5. Rune De Maere
  6. Stijn Wullaert

De innerlijke mens werd smiddags versterkt met heerlijke pannenkoeken, klaar om de mentale strijd aan te gaan. Zes groepjes van 3 personen werden gesmeed. Dat de quizmaster de quiz iets te moeilijk had gemaakt was een understatement. Toegegeven, zelfs de papa of de mama hadden niet geweten dat de MP3 technologie ontwikkeld werd door het Fraunhofer Instituut, of dat een miljard jaar ook wel een giga-annum genoemd wordt. Inderdaad Marc, er zijn kapers op de kust. Desalniettemin scoorden onze jeugdspelers vrij goed! Jurylid Peter wist rond 16u45 te melden dat de quiz op een ex aequo uitgedraaid was en dat zowel ‘Appelmoes’ als ‘The Winnners’ 60 punten gescoord hadden. Dirk Porrez zou zeggen ‘winnen is belangrijker dan meedoen’, maar daar doen we op onze club niet aan mee. Iedereen werd dus getrakteerd op een heerlijke zak snoep en een gadget.

En ik wil eindigen door alle helpers te bedanken. Ilse en Sonja, bedankt voor de heerlijke pannenkoeken! Davy, Harald, Nick en Hedwig voor het in goede banen brengen van het tornooi. Viviane voor de lekkere snoep en gadgets, Marc voor het begeleiden van de eerste groep en Peter voor het assisteren tijdens de quiz.
“Zeg Yves, dat zijn er wel veel?”, dat klopt maar daar trek ik mij nu eens niets van aan. Ze zijn namelijk ‘vies belangrijk’ zou Smos zeggen.

Rest mij enkel nog te zeggen, proficiat aan de spelers en tot op de filmavond!

 

Sponsors