Nieuws

afbeelding van Hedwig Amelinckx

D ploeg naar winst tegen Eeklo: 9-7

Hedwig Amelinckx

Wegens een gekregen forfait van Merelbeke en een vrije week, werd er in de maand februari weinig aan competitie gedaan door de D ploeg, vrijdag waren we terug present om Eeklo (5de in stand) partij te geven. Komen die mannen toch wel versterkt afgezakt, met klassementen C4,C6,D2,D2, zou het niet gemakkelijk worden.

Over de twee D2's maakten we ons niet veel zorgen, maar de C's dat was toch andere koek, gezien C6 Walter in de heenwedstrijd vrij gemakkelijk zijn vier wedstrijden had gewonnen en C4 Efraim normaal in 1ste provinciale aantreed. Dus de opdracht was simpel, winnen tegen de D's en één van de C's kloppen.

Hedwig begint tegen Efraim en verliest nipt in de belle, maar Dimitri zorgt al direct voor de verassing van formaat door Walter te kloppen met 3/2, wanneer zowel Nic tegen Ivan, als Jeremy tegen Jürgen winnen met duidelijke cijfers, blijkt ons plan te kloppen. Tussenstand 3/1. Hedwig breidt daar nog een verlengstuk aan en wint tegen Walter met 3/0, Dimitri speelt nu tegen Efraim, maar verliest met 0/3. Wanneer Jeremy en Nic weer vrij gemakkelijk winnen tegen de D's, staat er een onverhoopte tussenstand van 6/2 op het bord. Dimitri moet nu tegen Jürgen (D2), (die krijgt het in zijn hoofd wanneer hij telkens een bal slaat te beginnen kreunen, sharapova's gewijs), Dimitri geraakt daar door geïrriteerd en verliest met 2/3, Hedwig daar in tegen wint vrij vlot tegen Ivan (D2).

Met een 7/3 tussenstand, moeten nu Jeremy en Nic respectievelijk tegen Walter en Efraim. Nic speelt een fantastisch wedstrijd tegen Efraim maar moet zich uiteindelijk gewonnen geven met 2/3, wanneer Jeremy ook verliest tegen Walter met 1/3, komen de Meetjeslanders terug in de wedstrijd 7/5. Het is nu aan Dimitri en Hedwig om de 9 op het bord te brengen, Dimitri is snel klaar met Ivan (3/0), Hedwig maakt Jürgen Sharapova duidelijk dat hij moet zwijgen tijdens de rally's, het wordt geen gezellig partijtje tussen ons vriendje, Hedwig laat zich niet intimideren en zet de overwinning op het bord. Game-over, er mag nog van alles gebeuren de punten en een langer verblijf in 2de prov. zijn een feit.

De wedstrijd is echter nog niet gedaan, Jeremy moet tegen Efraim, maar de spanning is eraf en hij verliest met 1/3, op de andere tafel speelt Nic nog een knappe wedstrijd, slaagt op matchbal een geweldige bal, die echter door Walter op een ongelofelijke manier wordt terug geretourneerd, spijtig genoeg verliest Nic met 12/14 in de vijfde set en zijn tweede belle op rij. Niet getreurd de punten waren toch al binnen, dank zij een perfecte opstelling.

Uitslag 9/7. Jeremy 2, Nic 2, Hedwig 3, Dimitri 2.

Sponsors