Nieuws

afbeelding van Andy Buytaert

Stekene F - Zele C : 8-8

Andy Buytaert

Het was een drukke week voor ons clubje. A, C, E, F en G ploeg hadden een top-affiche voor de boeg, of in geval van de G-ploeg: konden kampioen spelen.

Voor de F-ploeg was de uitslag thuis tegen Zele 8-8 geen groot drama en veranderde er zelfs niets. Maar ik moet eerst nog een weekje terug in de tijd. Toen moesten we namelijk naar Sint-Niklaas. Andy, Geert, Mike en Liam mochten het opnemen tegen 3 E2’s en een E4. Een 0-8 voorsprong doet sommigen onder ons wat zweven. En zo verloor Mike zijn laatste 2 wedstrijden en verloor Andy er ook eentje. Geert en Liam wonnen alles. Toch zijn er een aantal sterke belles gespeeld die zeker anders konden verlopen. 3-13 de uitslag.

Deze week werd dus zowat elke ploeg die het nodig had, en waar kon, versterkt.
Bij ons kwam Nick Vermeulen ons een ‘handje’ helpen. Verder waren het Andy, Geert en Johan. En we mochten het opnemen tegen leider Zele die voor de gelegenheid ook versterkt hadden met Steven Vehent. Qua klassementen was onze opstelling dus nagenoeg hetzelfde. Wij met D2-D6-D6-D6, Zele met D0-D6-D6-E6. Iserentant Evert en Vincent Frederik werden vergezeld door ouderdomsdeken en sinds dit jaar terug actief: Hubert De Bock.

Andy maakt in zijn eerste wedstrijd tegen Steven Vehent veel kans, maar kan het niet afmaken. Roemloos verlies in de belle volgt. Johan speelt op dat moment veel beter tegen een zenuwachtige Evert. Geert en Nick weten daarachter hun match te winnen en zo hebben we een 3-1 kloofje. Johan heeft het moeilijk tegen Steven en begint last te krijgen van zijn knie. Steven wint zo vlotjes zijn 2de van de avond. Andy speelt ondertussen een nerveuze wedstrijd tegen Evert. Evert bewijst dat het nooit gedaan is en komt regelmatig sterk terug opzetten. Uiteindelijk is de belle voor Andy. Daarna wint Geert ook zijn 2de match en ziet het er redelijk goed uit, maar Nick is op de tafel ernaast ongelooflijk aan het knoeien tegen Hubert. Met zijn gedachten ergens in Kruibeke en dus niet nadenkend, ramt hij in zijn gekende stijl op elke bal en probeert hij meters achter zijn tafel mooie topspinnen van Hubert terug te brengen. Die speelt ze echter niet mooi naar Nick zijn pallet, en Nick verliest zijn wedstrijd. 5-3 voorsprong halverwege.

De volgende wedstrijd wint Andy zijn 1ste set vlot tegen Hubert, als er plots de tafel ernaast rumoer ontstaat. We zien Johan op 0-1 achter en 0-6 in set 2 een hand geven aan Frederick en zich richting douches begeven. Niet wetende wat er gebeurt en met kleine vraagtekens wint Andy vlot set 2 en 3. Hubert was, denk ik, volledig op na zijn match tegen Nick. Verdict bij Johan, teveel last van de knie om nog recht te komen na de opslag. Geen goed gedacht dus om verder te spelen. 6-4, en Johan speelt dus zijn laatste wedstrijd niet, stand is dus 6-5.

De volgende partijen lopen snel: Geert verliest van een alsmaar beter spelende Steven. En Nick wint vlot tegen Evert. 7-6 dus de tussenstand. Andy staat er in zijn volgende wedstrijd alleen voor, en maakt er zijn 3de belle van de avond van. Een touch door en voor mij (niet gezien), op een belangrijk moment zorgde ervoor dat ik in de belle kon aanklampen en uiteindelijk wist ik die belle te winnen.

De 8 was binnen, en nu moest enkel nog Nick of Geert voor de overwinning zorgen.
Simpel gezegd natuurlijk want Steven was nog altijd op dreef en Nick was er nog altijd niet ten volle bij. Verlies in een belle voor Nick en alle hoop dus naar Geert.
Evert bewijst zich weeral eens en weet in zowel set 4 als set 5 telkens terug te komen. Set 5 was een slecht getimed kantje en 2 topspin-netje-tafel de doodsteek voor Geert. Hij vocht uit alle macht maar het mocht gewoon niet zijn. 8-8 gelijkspel.

Conclusie: Zele moet in zijn laatste wedstrijd winnen of gelijk spelen voor de kampioenstitel, of Merelbeke moet nog steek laten vallen. En wij moeten nog minstens 1 van de 2 keer winnen om die 3de plek veilig te stellen. U mag dus voor vele ploegen wachten tot de eindrondes in mei om te weten of hun jaar al dan niet geslaagd is.

Sponsors