Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Vervia A - Stekene A : 8-8

Toon De Block

Het voorbije weekend was een zeer belangrijk weekend voor TTC Stekene. Vele ploegen konden ofwel het behoud verzekeren/de eindrondes verzekeren/in het extremis een gooi doen naar een titel. Voor de A-ploeg was dit niet anders.

Het voorbije weekend stond de affiche Vervia A - Stekene A op het programma. Een match waar al enkele weken naar werd uit gekeken. De winnaar van deze confrontatie zou een serieuze stap zetten richting de 2de plaats en bijgevolg de eindrondes. Vervia had 1 match minder gespeeld (vs Berlaar die in een speelvrije week zal plaats vinden). We wisten dus niet of we nu 3, 4 of 5 punten voorsprong hadden.

Als supersub was het deze keer aan Maichel om ons bij te staan. Verder was het de normale ploeg die aan de bak ging (Sam, Bart en Toon). Vervia kwam opdagen met een zeer jonge ploeg (gemiddelde leeftijd 15 jaar) bestaande uit 3x B4 en 1x B2.

Verder had TTC Stekene een evenement georganiseerd voor zowel leden als sponsors. Een mooie delegatie van een 40-tal mensen kwamen zowel de A- en B-ploeg steunen.

Stekene A kent een slechte start. Zowel Sam als Bart verliezen van een speler die normaal hen zou moeten liggen. Sam delft het onderspit tegen Romain Gaspar met 1-3 cijfers (de jongste knaap) en Bart laat de overwinning aan Florence (0-3). Maichel speelt vervolgens tegen Benjamin en verweert zich goed. Echter gaat het in deze eerste match nog iets te snel voor hem (1-3). Toon kan wel tegen Bruno het eerste punt op het bord zetten (3-0). In het volgende rondje gaat het al pakken beter met zowel Sam en Bart. Sam komt makkelijk 2-0 voor tegen Florence, maar laat zich dan ietwat in slaap wiegen. Tijd voor Hedwig om Sam even wakker te schudden met een 3-2 overwinning als resultaat. Bart doet zijn nickname de comeback king alle eer aan. In zijn match redt hij maar liefst 6 matchballen om uiteindelijk zelf als overwinnaar deze veldslag te verlaten (3-2). Maichel bekampt vervolgens Bruno met een 0-3 als resultaat, hoewel de setstanden telkens zeer nipt waren. Toon vecht zich tevens in een 5-setter voorbij Benjamin waardoor er een tussenstand van 4-4 op het bord kwam te staan.

In de 2de helft van de match stunt maichel bijna tegen Florence maar verliest jammer genoeg in zeer nipte en felbevochtte sets (1-3). Toon gaat verder op zijn elan en kan tegen Romain de 5 voor Stekene maken met een 3-1 overwinning. Sam, die beter in de match zit, kan Bruno verschalken (3-1) en Bart redt wederom een resem aan matchballen in zijn 3de partij (3-2) waardoor we plots 7-5 voor kwamen te staan. Toon kan ook nog zijn laatste match winnend afsluiten tegen Florence (3-0) en Maichel speelt in zijn laatste wedstrijd zijn beste partij van de avond en dwingt Romain tot een 5-setter. Maar dat tikkeltje snelheid ontbrak nog net om de wedstrijd binnen te halen. Desalniettemin, een dikke chapeau voor het getoonde spel en inzet. In de laatste 2 wedstrijden gaan de Stekenaren telkens in de 5ste tenonder (ondanks beide spelers een zeer goede start namen met 1-0 cijfers). Hierdoor komt er een einduitslag van 8-8 op het papier te staan. Een zeer mooi resultaat waardoor de 2de plaats ons bijna niet meer kan ontglippen. Vervia dient nu al haar partijen te winnen en wij te verliezen. Vanaf Vervia in haar 3 resterende wedstrijden 1 punt laat liggen, zijn we 100% zeker.
Ondanks dit goed resultaat resteren er nog 2 belangrijke wedstrijden waarin er volop voor de winst zal gegaan worden.

Een dankwoord aan de talrijke supporters/sponsors voor hun aanwezigheid. Dit werd enorm geapprecieerd. Ook wederom een dankwoord aan Pizza Italia voor de lekkere pizza's die ons opnieuw werden bezorgd, echt top!

Ook een dankwoord aan Hedwig en Jeroen voor het coachingwerk.

Die avond kon de B-ploeg ook een mooie overwinning op papier zetten tegen Wielsbeke waardoor het behoud hen bijna niet meer kan ontlopen!

Gegroet en tot binnen 2 weken, blijkbaar is weeral een speelvrije week voorzien want dat was weer een hele tijd geleden!

bitw

Sponsors