Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Sokah B - Stekene A : 6-10

Toon De Block

Het voorbije weekend was het dan zover. Indien we gelijk konden spelen of winnen in Sokah zou de 2de plaats en bijgevolg de eindrondes ons niet meer kunnen ontglippen. Dit was echter geen simpele opdracht. Sokah beschikt namelijk over de numéro uno van de reeks Serge Mertens. De ploeg bestaat verder uit jong geweld. In de thuiswedstrijd werden de punten nog verdeeld (8-8) en dit was nu ook op zen minst ons doel. Bij verlies was het kalf nog niet verdronken want dan zouden we in de laatste speelweek alsnog de 2de plek kunnen veilig stellen maar uiteraard, hoe sneller, hoe beter.

Aangekomen te Sokah werden we onthaald door enkele oude bekenden. Altijd zeer aangenaam als je oude makkers terug kan zien zoals een Phil Mans of Momo.

In tegenstelling tot de match vs Verviers werd er door de Stekenaars nu wel goed gestart. Sven was terug van de partij en kon zijn eerste match verzilveren tegen Jules. Sam had in zijn eerste match wat problemen tegen Christoph maar herpakt zich goed in de 5de set waardoor Stekene op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Bart bekampt in zijn eerste partij de linkshandige Rember. Hoewel Bart telkens in elke set kwam voor te staan vocht Rember telkens indrukwekkend terug waardoor hij de wedstrijd kon binnen halen met 3-1 cijfers. Toon speelt op dat moment een 5-setter tegen El Sergio en komt direct 5-0 achter te staan. Toon kan terug vechten en haalt de overwinning binnen waardoor Stekene A met een 1-3 voorsprong aan het 2de rondje kon beginnen.

Sven bekampt vervolgens Christoph maar gaat tenonder in 4 sets. Sam speelt op dat moment tegen een sterkspelende Jules maar op de sleutelmomenten kan Sam telkens de set afmaken (1-3). Toon neemt het vervolgens op tegen Rember maar deze match was nooit echt een partij. Rember maakt het in 3 korte sets af tegen Toon die nog meer bezig was met zijn eerste partij. Bart dient aan de andere tafel Serge te feliciteren met de overwinning waardoor een tussenstand van 4-4 op het scorebord kwam te staan. Een tussenstand net zoals deze het geval was in de thuiswedstrijd.

In rondje 3 konden Bart en Toon het verschil maken. Toon neemt zijn revanche op Christoph (1-3) en Bart vecht zich voorbij Jules (2-3). Sven neemt het dan op tegen Rember, kan zich goed verweren, maar verliest de wedstrijd in 4 sets. Sam verliest de eerste set met maar liefst 23-21 tegen Serge. Een set die even lang duurde als de gehele partij op de andere tafel. Indrukwekkend om zien. Na deze eerste thrillerset kan Sam uiteindelijk alsnog Sergio vloeren met 1-3 cijfers. Tussenstand 5-7 en Bart en Toon die voor de bevrijdende 8 en of 9 konden zorgen.

Toon neemt in zijn laatste partij vlot de maat van Jules die ietwat afgeleid was gedurende de hele wedstrijd. De laatste 2 sets waren telkens nipt maar de foutjes in Jules zijn spel bouwden zich op waardoor Toon kon gaan rusten (0-3). Bart op de andere tafel speelt een dijk van een match en laat weer enkele rally's zien om 'u' tegen te zeggen. Hij bekroont zijn harde werk dan ook met zijn 2de overwinning van de avond. Tussenstand 5-9 waardoor we eindelijk een grote zucht konden slaken.
Sam vecht zich tot slot nog in 5 sets voorbij Rember en Sven dient in zijn laatste match nog de overwinning te laten aan Serge waardoor er een eindstand van 6-10 op het bord kwam te staan.

Sam kan zo, na 2 'mindere' weken (nu ja minder, als je éénmaal 4/4 continu gewoon bent is al de rest minder ;-) ) opnieuw een 4/4 op zijn palmares schrijven. Toon bevestigt de goeie form van de laatste 5 weken met een 3/4. Bart behaalt een mooie 2/4 (al was een 3/4 meer op zijn plaats geweest) en Sven vervolledigt de score met een 1/4.

Acheraf werden we getrakteerd op een heerlijke spaghetti met scampi's en garnalen. Een creatief gerechtje van Momo, dat zeer geapprecieerd werd! Na nog enkele consumpties te hebben benuttigd en wat bijgepraat te hebben met den Amigo werd het tijd om huiswaarts te keren.

Er rest nu nog 1 competitiewedstrijd, thuis tegen Berlaar. Daarna is het de beurt aan de veel besproken eindrondes op 10 mei. Deze zullen plaats vinden te Verviers en reeds om 10u 's morgens. Supporters zijn altijd meer dan welkom al is de verplaatsing niet vanzelfsprekend! Mensen die eventueel geïnteresseerd zouden zijn mogen steeds contact opnemen met de spelers van de A-ploeg of coach Hedwig.

Tot slot nog een laatste, warme oproep voor de allerlaatste thuiswedstrijd die zal plaats vinden op 26/04/2014 in ons lokaal. Zoals vermeld spelen we dan tegen Berlaar A en de B-ploeg neemt het dan op tegen Geelse B. Ondanks een karrenvracht aan punten dient de B-ploeg nog 1 extra punt te behalen in hun laatste wedstrijd om het behoud te verzekeren (ongelofelijk maar waar, u zou de andere reeksen moeten zien). Kom dus zeker nog een laatste maal een kijkje nemen en drink er achteraf eentje mee met ons!

I'll cu fellas soon,

BITW

Sponsors