Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Stekene A - Berlaar A : 8-8

Toon De Block

Na 2 overbodige rustweken stond de allerlaatste match op 26/04 op het programma thuis tegen Berlaar A die het voorbije weekend nog op plaats 4 vertoefden. Berlaar trad aan met een B2, B4, B4 en B6 opstelling. Dit weekend opteerde Sam om eens af te blijven daar hij andere, iets romantischere plannen in mind had. Het was hem gegund aangezien tevens de 2de plaats ondertussen een feit was. Voor de Stekense A-ploeg waren het dus Sven, Bart, Maichel en Toon.

Hoewel de match zelf geen enkel belang meer had voor beide ploegen werd er langs beide kanten toch nog volop gestreden voor de overwinning. Toon en Maichel starten beide sterk waarbij Toon zijn eerste overwinning kan boeken tegen Tom (B2). Maichel staat op dat moment een 5-setter uit te vechten tegen Ruben (B4) maar moet net het onderspit delven. Sven wint op zijn beurt van Pieter (B4) en Bart haalt ook zijn eerste overwinning binnen tegen Yordi (B6). Een mooie start met een 3-1 voorsprong.

Maichel kan in zijn 2de partij Tom tot het uiterste drijven en dwingt wederom een 5-setter af. Maar Tom is net iets efficiƫnter en haalt zo de match binnen waardoor Maichel weer in het stof moet bijten. Toon krijgt in de eerste set wat tafeltennisles (1-11) maar haalt op zijn beurt de volgende 3 sets relatief makkelijk binnen en noteert zo zijn 2de winstpartij. Ook Sven haalt zijn 2de partij binnen tegen Yordi maar Bart verliest in nipte sets tegen Pieter met 1-3. Halverwege stond het dus 5-3 in ons voordeel.

De volgende 4 partijen worden verloren waarbij Toon een steek laat vallen tegen de B6-speler en Maichel voor de 3de maal op rij een belle speelt en verliest, ditmaal tegen Pieter. Sven dient Ruben te feliciteren en Bart verliest wederom in nipte sets tegen Tom. Van een 5-7 achterstand gaat het dan naar 7-7 waarbij Maichel zijn avond beloond ziet met winst tegen Yordi en Toon nog Pieter kan verschalken. Bart vecht dan nog een thriller van formaat uit tegen Ruben en haalt deze uiteindelijk binnen met 3-2 cijfers. Bart had zijn mooiste rally's bewaard voor de laatste match! Sven gaat snel tenonder tegen Tom met 0-3 cijfers. Hierdoor komt er een 8-8 op het scorebord te staan. Een uitslag waarbij beide ploegen zich zeker in konden vinden. Toon haalt 3 overwinningen binnen, Sven en Bart elks 2 en Maichel vervolledigde de score met 1 overwinning.

Achteraf werden we voor dit seizoen een laatste maal getrakteerd op heerlijke pizza's van Pizza Italia. Wij hebben dit jaar zeker en vast geen honger geleden! Enorm bedankt daarvoor!

Op de andere tafels haalden onze B-ploeg makkers vlot de overwinning binnen tegen Geelse met 13-3 cijfers en eindigen zo op een mooie 5de plaats in de reeks. Op die manier zullen ze ook volgend jaar aantreden in de landelijke afdeling! Wie weet wat er dan zoal mogelijk is.

Op 10/05 worden tot slot nog de eindrondes georganiseerd te Verviers waarbij de Stekense A-ploeg in extremis nog een gooi kan doen naar promotie. Hoewel we hier volop voor zullen gaan zijn de tegenstanders stuk voor stuk sterke ploegen. Maar we hebben reeds vernomen dat er enkele supporters mee zullen afreizen waarvoor nu al dank. De bal ligt volledig in ons kamp, nu nog afmaken. Het is in ieder geval, wat er ook gebeurt, een seizoen geweest waarbij we van 'het behoud verzekeren' naar 'meestrijden voor de titel' zijn geƫvolueerd. Iets wat we op voorhand niet hadden verwacht. Een 2de plaats in 2de nationale is dus zeker iets waar we fier op mogen zijn, maar niemand wordt graag 2des :).

Ik houd jullie verder op de hoogte ivm de eindrondes, en wie weet ... Tevens zullen er op 10/05 nog 3 andere Stekense ploegen spelen voor promotie (C, E en F). Voor Stekene kan 10 mei dus zeker nog een belangrijke dag worden!

Gegroet kameraden,

bitw

Sponsors