Nieuws

afbeelding van Hedwig Amelinckx

Zomergem B - Stekene D: 7/9

Hedwig Amelinckx

Op de slotdag van de competitie werd er gewonnen op Zomergem , dank zij onze invallers Kristof en Nick V. , op hun eentje zorgde zijn voor maar liefst 5 winstmatchen.

Doordat zowel Nic G. en Hedwig hun eerste wedstrijden nipt verloren tegen Franky (D0) en Peter (D0), konden zij de stand gelijktrekken door respectievelijk winst tegen Didier (C6) en Jasper (C6). De volgende wedstrijd van Hedwig, die blijkbaar niet in zijn sas is in het stoffig lokaal, gaat weer verloren, gelukkig weet Nic zijn match winnend af te sluiten. Nick, die werkelijk uitstekend speelt neemt de maat van Didier en klopt zijn tweede C van de avond, doordat echter Kristof vrij ongelukkig verliest (rist van geluksballen) van Jasper, staat de bordjes halfweg gelijk.

Na een kleine rookpauze, moeten Nick en Kristof terug aan de tafels verschijnen, twee belles zijn een feit, Nick verliest van Franky, maar Kristof wint wel, terug gelijk. Gezien Hedwig maar niet opdreef geraakt op de trage tafels en ook de nodige pech kent tegen Jasper verliest hij zijn derde wedstrijd, Nic moet nu wel winnen om ons in koers te houden en hij slaagt daar ook in door de eerste speler van Zomergem (Didier) te kloppen met 3/1. De bordjes staat weer gelijk 6/6, de wedstrijd kan nog alle kanten uit.

Kristof wint gemakkelijk zijn derde wedstrijd tegen Franky, maar bij Nic is het beste eraf en hij verliest tegen de raar spelende Peter. Er kan nu van alles nog gebeuren, winst, gelijk of verlies. Hedwig moet tegen Didier (die blijkbaar de indruk geeft om zich niet helemaal in te zetten) komt gemakkelijk 2/0 voor, dan haalt Didier plots zijn gevreesde service bovenwater en in een mum van tijd staat het 2/1, gelukkig krijgt Hedwig in de vierde set deze service toch onder controle en kan hij toch één wedstrijd winnend afsluiten. Op de andere tafel speelt Nic tegen Jasper, staat vlug met 0/2 achter, maar dan keert plots de wedstrijd en Nic sleept er nog een belle uit, die hij winnend afsluit.

De 9/7 winst is een feit voor het D team, dat door deze zege uiteindelijk op een zevende plaats strand in de rangschikking. Dank zij een vrij homogeen team werd dit geklaard, als er gekeken wordt naar de uitslagen (5 x 9/7 winst en 4 x 7/9 verlies), moest er met ons steeds rekening gehouden worden. Bedankt Jeremy, Nic G., Dimitri, Hedwig en onze invallers Nick V., Kristof, Geert G., Liam en Jens voor het voorbije seizoen en till september voor ons tweede jaar in 2de provinciale.

Sponsors