Nieuws

afbeelding van Frans De Schepper

Terugblik 10 - "Een geslaagde entree in de landelijke afdeling" - Dames A

Frans De Schepper

De gestelde doelstelling om in de landelijke reeks te overleven is na enige twijfel over het aantal zakkers toch gehaald. Met een vijfde plaats op een totaal van acht kunnen de Stekense dames terugblikken op een geslaagde entree in de landelijke afdeling.

Door de selectiemogelijkheden die Stekene heeft om een damesploeg op te stellen
moet het zeker de ambitie blijven om Stekene voor langere tijd in deze reeks te houden en wie weet in de nabije toekomst mogelijks ook nog hoger te mikken.

Het prachtige topspinspel van de dames Beniers is een gesel voor menige tegenstander. Het winnen van matchen ontbreekt soms nog, wat vooral te maken heeft met de door de meer ervaren tegenstanders gehanteerde technieken.

Eline heeft gedaan wat wat haar verwacht werd op de cruciale momenten, namelijk winnen. Ik heb ook de indruk dat haar spelvreugde zeker in de twee laatste wedstrijden is toegenomen en hoop dat zij ook volgend jaar haar ervaring zal inzetten om deze jeugdige bende te motiveren.

Laura heeft een regelmatig seizoen gespeeld. Met meer dan 50 % gewonnen wedstrijden heeft ze als kapitein van de damesploeg zeker haar aandeel in de ploegresultaten.

Ook Sofie, Charlotte en Sarah hebben enkele wedstrijden gespeeld waaronder opmerkelijke overwinningen tegen C speelsters om maar aan te tonen dat de Stekense dames het niveau in landelijke afdeling zeker aankunnen. Opmerkelijk is ook de sterke dubbelreputatie met 8 overwinningen op 13.

De wedstrijd op Nodo die (zonder Eline nota bene) gewonnen werd met 4-6 was ongetwijfeld de meest memorabele dag die ik beleefd heb met deze Dames.

Dikke proficiat aan alle dames die aan dit mooie resultaat meegewerkt hebben, volgend jaar allemaal terug op post om aan dit verhaal een vervolg te breien.

 

Sponsors