Nieuws

afbeelding van Cato Verbeke

Terugblik 12 - "Dames onder elkaar, je kan het met niks vergelijken" - VTTL I

Cato Verbeke

Na de heenronde stonden we niet meer op de laatste plaats en dit wilden we aanhouden tot het einde van het seizoen. Hoe hebben we dit klaargespeeld?

De eerste weken bleven hetzelfde als in de heenronde: 4 logische nederlagen maar de 5de was wel zeer nipt 9-7 verlies uit tegen Lobos F. Als we aan deze match terugdenken, staat ons vooral aan het verkeerde adres bij dat door Lobos F was doorgegeven. Achteraf zeiden ze dat we maar op hun site hadden moeten kijken voor het juiste adres. Al een geluk nog een kwartier voor tijd op het juiste adres geraakt, en we waren de laatste ploeg nog niet!

2 weken later stond de cruciale match tegen Maldegem E op het programma, deze moest gewonnen worden of de kans zat er dik in dat we laatste zouden eindigen. Thuis hadden we nipt gewonnen met 9-7, maar op verplaatsing net het omgekeerde 9-7 verlies in ons nadeel.

Het kalf leek verdronken en we zouden spijtig genoeg laatst eindigen als we niet zouden winnen in onze laatste match tegen Crawford Gent K. Maar er kwam eerst nog onze laatste uit match van het seizoen naar Zomergem.

De voorbereiding naar de match in Zomergem liep al niet over rozen, want donderdag was ons Sarah VH ziek geworden, en niet tijdig een vervanger gevonden. Maar dit werkte niet op het gemoed van Charlotte, Sofie en Cato, en zeker al niet bij aankomst toen bleek dat de tegenstanders ook met 3 waren. E4 E6 E6 stond er voor hun op het blad, terwijl bij ons 3 x E6. Dit kon nog goed uitdraaien dachten we. Zo gezegd, zo gespeeld, na 1uur 30 min stond er de rare score 5-10 op het bord in ons voordeel. Én met de eerste E4 overwinning voor Cato. Feest! En niet alleen sportief, bleken het achteraf nog sympathieke gasten ook te zijn, en hebben we in plaats van om half 10 direct na de match te vertrekken, pas om half 1 afscheid genomen van Zomergem.

Ten slotte op de laatste speeldag hebben we nog een mooie 8-8 thuis gespeeld tegen over Crawford Gent K, met belangrijke zege van Lise in ons voordeel. Dit was een mooie afsluiter van ons seizoen met heel de ploeg die kwam supporteren!

Hierbij ook een kort individueel overzichtje:

  • Charlotte heeft echt een super seizoen opzitten, en is hierbij de primus van de ploeg! Een stijging naar E4 zou echt verdiend zijn!
  • Sofie heeft er een goed seizoen op zitten, met een aantal mooie uitschieters
  • Cato heeft haar beste seizoen in jaren er opzitten, met onder andere haar eerste E4 overwinning
  • Lise had een moeilijk seizoen, maar bewees in de laatste wedstrijd met goed spel dat ze het nog steeds kan, volgend seizoen zal het beter gaan
  • Sarah H en Sarah VH hadden hun eerste seizoen in de VTTL, en hebben zeker de komende jaren een meerwaarde in onze damesploeg!

Ten slotte wil ik ook nog de invallers Yarno, Paul, Bart, Stijn en Raf bedanken voor het invallen als wij een keertje niet konden.

Voor de resultaten moet dé damesploeg het niet echt doen, maar de sfeer is er altijd wel geweest! Dames onder elkaar, je kan het met niks vergelijken. Hierbij wil ik iedereen bedanken voor het fantastische seizoen!

 

Sponsors