Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Terugblik 19 - "Een zeer verdienstelijke maar ietwat jammerlijke plaats" - VTTL A

Toon De Block

Het seizoen 2013 - 2014 was een jaar dat de visie zou kunnen bepalen van de Stekense A-ploeg. De kersverse kampioen van Landelijke A 2012 - 2013 mocht het deze maal eens proberen in de nationale afdeling. Wat zouden we kunnen teweeg brengen? Kunnen we het de ploegen moeilijk genoeg maken? Zal het behoud verzekerd kunnen worden? Dit waren allemaal vragen die we onszelf steeds stelden vooraleer het seizoen begon. Wordt het een jaar vechten tegen de bierkaai betekent dat automatisch dat het behoud telkens de voornaamste doelstelling zou worden voor de komende seizoenen. Middenmotor spelen zou betekenen dat we op termijn misschien toch naar boven mochten kijken. Mee aan de top spelen zou betekenen dat we zeker en vast vurige ambities mogen hebben om de A-ploeg naar 1ste nationale te krijgen. Het antwoord kregen we reeds snel in het begin van het seizoen.

Week na week bleven we onszelf verbazen met verbluffende overwinningen zowel in uit als thuismatchen. In speelweek 4 werd de huidige kampioen, La Cipale, bijna geveld en strandden we op een 8-8 score. Ook in de uitwedstrijd naar La Cipale konden we dit resultaat boeken. Stekene A is dan ook de enigste ploeg van de reeks die niet verloren heeft tegen deze kampioenenploeg, wat veel zegt over de kwaliteiten van onze spelers. Gedurende het hele seizoen heeft Stekene A continu aan de top gestaan, en deze rol hebben we ook niet meer gelost. Er werd slechts 2x verloren, en in alle eerlijkheid, nog meer door onszelf dan door de sterkte van de tegenstrevers. Enkele malen werd er gelijk gespeeld maar grotendeels werd er vooral gewonnen! De speler bij uitstek was hierbij Sam De Block die bijna elke week een bonzai (4/4) kon scoren, ook tegen La Cipale.

Toon liet zich hierdoor inspireren en speelde, op enkele mindere weken na, tevens een dijk van een seizoen. De verrassing van het jaar is echter Bart Van Laere. 2de nationale ... dat leek hem wel interessant. De bal komt nog wat meer terug wat betekent dat Bart nog wat langere rally's kon spelen. Daar was hij zeker voor te vinden en daarbij reeg hij ook nog eens het grotendeels van de spelers aan zijn degen! Direct een signaal voor Bart dat hij hier op zijn plaats is en meer zelfs, dat hij tevens nog veel progressie kan boeken en meer dan 2de nationale mag ambiëren.

Sven De Smedt speelde tevens een goed seizoen waarbij hij enkele flitsen liet noteren. Echter geraakte Sven in de terugronde van het seizoen gekwetst aan de schouder en diende af te blijven om zo goed mogelijk te herstellen. Echter had hij zijn bijdrage reeds geleverd.

Een combinatie van het bovenstaande zorgde er dus voor dat de Stekense A-ploeg een mooie 2de plaats heeft kunnen bereiken. Een zeer verdienstelijke maar ietwat jammerlijke plaats en dit omdat niemand graag het zilver binnen haalt, goud oogt altijd mooier.

Tot slot rest er mij nog het volgende :

Een groot dankwoord aan alle supporters van het voorbije jaar. Het klinkt cliché, maar wij waarderen telkens opnieuw uw steun. Wij zijn fier dat wij zo een grote aanhang hebben en wij vinden dit zeker niet vanzelfsprekend. Dus dank jullie wel! Deze 2de plaats is mede mogelijk gemaakt door jullie. Op vele momenten hebben jullie er ons doorgesleurd.

Een groot dankwoord aan Hedwig die ons in elke match heeft bijgestaan daar waar hij kon. Ook dit vinden wij niet zo maar evident en appreciëren het telkens weer opnieuw. Vele malen heeft zijn tactische bijdrage de doorslag gegeven en deze 2de plaats is dan ook mede te danken aan hem.

Tot slot ook nog een groot dankwoord naar de trainers toe, jullie offeren veel tijd op waardoor wij onze sport kunnen beoefenen. We zouden niet staan waar we nu staan zonder jullie!

Ik rond dan graag af met een voorspelling dat als het nog niet voor dit jaar is, we zeker op korte termijn in 1ste nationale zullen vertoeven. We moeten enkel maar the best in the world zijn! Eitje!

Merci en tot op de club!
Peace out,
bitw

Sponsors