Nieuws

afbeelding van Yves Van Stappen

Euro Mini Champs 2014 (EK 11-12j)

Yves Van Stappen

Op de Euro Mini Champs, de Europese kampioenschappen voor 11-12 jarigen, in Frankrijk heeft Anouk Beniers een knappe prestatie neergezet.
Als 10-jarige heeft ze het knap tot de derde ronde geschopt in de categorie van de 11-jarigen en kon ze daarna doorstoten tot de 1/8e finale van de troostingstabel!

In de eerste ronde (24 poules van 4 spelers), eindigde ze knap als tweede in haar poule na winst tegen een Française (3-0) en verlies tegen een Wit-Russische (1-3). Die tweede plaats gaf recht op de volgende ronde.

In de tweede ronde (24 poules van 3 spelers), na alweer een Française geklopt te hebben (3-0), moest Anouk de duimen leggen voor een Roemeense (1-3). Het leverde haar weer een tweede plaats op en dus ook een ticket naar de derde ronde.

Daar eindigde het sprookje van Anouk. Een Estse (1-3) en een Française (1-3) waren echter te sterk voor haar. Anouk sneuvelde zo, net voor de eindtabel van 32 spelers met KO systeem.
Als troost mocht Anouk toch door naar de eindfase van de troostingstabel, waar ze in de 1/16e finale een Portugese wist te kloppen (3-2) en in de 1/8e finale haar meerdere moest herkennen in, alweer, een Française.

Toch een sterke prestatie, van iemand die een jaar jonger is!
Proficiat Anouk!

(foto's: VTTL & info-pings)

 

Sponsors