Nieuws

afbeelding van Johan Bauwens

Stekene E - Melsele C : 5-11

Johan Bauwens

Het is weer zover, we beginnen aan ons volgende seizoen competitie in de VTTL. Vrijdag mochten we de eerste keer aantreden in een vochtige en zwoele thuisarena tegen Melsele C, een ploeg die vorig jaar in tweede provinciale werd gewogen en te licht bevonden. Wij traden aan met Geert (D4), Johan (D4), Liam (D6) en Jens (E0) onze nieuwe ploeg dit jaar, twee ervaren rotten met twee talentvolle jeugdspelers, wij hopen jeugdige frisheid met ervaring uit te wisselen dit jaar ! Onze tegenstanders kwamen in een sterkere opstelling Bart (D2) – Tom (D2) – Paul (D4) en Mario (D4), we wisten: dit gaat geen makkelijke match worden.

Liam en Jens mochten de dans openen en deden dit met verve: Liam maakte zich wat druk na de eerste verloren set tegen Bart, zag in dat dit niets opbrengt en vervolgde zijn match op een goede manier door zijn eigen spel te blijven spelen. Bart had veel moeite met de trage, lange ballen van Liam: het werd een belle waarin Liam nipt de duimen moest leggen. Jens van zijn kant speelde een zeer mooie match tegen Tom: allebei een open spel waardoor er mooie punten werden gescoord aan beide kanten, het enige minpuntje was dat Jens ook zijn meerdere moest erkennen in Tom. Allebei onze youngsters ontgoocheld, maar weer heel wat ervaring bijgetankt: doe zo verder !

Dan was het aan Geert en Johan: Geert nam het op tegen Paul, kwam twee sets voor, maar kwam dan tot het besef dat hij echt niet kon onderdoen voor de youngsters: onze belle-specialist maakte er dan ook maar een belle van die hij op het laatste naar zijn hand kon zetten. Enkel Johan gaf het goede voorbeeld van hoe een partij moet worden gespeeld: een droge 3-0 … maar wel voor de tegenstander. Ik kwam geen enkele keer in mijn spel door mijn gebrek aan training en mijn afwezigheid achter de tafeltennis tafel van meer dan 5 maanden. Mario stoorde zich er niet aan: pakte veel ballen zoals we van hem gewoon zijn en speelde lange en hoge ballen bol van het effect waar ik al helemaal geen antwoord op vond, logische uitslag dus.

Tussenstand dus 1-3 en het was al 21u15 … dit ging een lange avond worden daarom het vervolg in een notendop. Jens moest bij zijn volgende twee matchen met 0/3 zijn meerdere erkennen in ervaren spelers Bart en Paul, maar wist in een match met zeer veel inzet langs beide kanten de winst te nemen tegen Mario. Liam had het ook moeilijk tegen Paul en dus 0/3, kon een set wegsnoepen in de match tegen Tom, een spannende match met meer mogelijkheden 1/3. Ook zoals Jens kon hij tegen Mario in een belle winnen. Geert won in een belle van Mario en in vier sets van Bart in telkens leuke wedstrijden, hij verloor wel van Tom in vier sets maar een zeer geslaagde start van onze Geert met drie overwinningen. Johan deed verder matchritme op tegen Bart en Paul, kon telkens een set winnen maar daarmee was ook alles gezegd. Enkel tegen Tom kwam ik in mijn spel: ik kon hem het vuur aan de schenen leggen met de service en ik zag in de verte een beetje licht in de tunnel, toch verloor ik met 1/3 wat de uitslag van deze avond op 5-11 bracht om 00u45 …

Ondanks het verlies vond ik het toch een geslaagde start voor ons team, Geert won drie matchen, hopelijk kan hij dit niveau aanhouden. Liam en Jens wonnen elk één match en bevestigden dat zij veel in hun mars hebben, mits nog wat meer ervaring zat er veel meer in. Johan bleef onder niveau maar blijft positief want veel slechter kon het niet en iedere match wordt het een beetje beter.

Proficiat aan onze tegenstanders van Melsele, volgende week trekken we naar Zele !

Groeten van uw verslaggever ter plaatse, Johan Bauwens.

Sponsors