Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Stekene A - Zoersel A : 11-5

Toon De Block

Het voorbije seizoen zit er eigenlijk nog maar net op. Maar voor je het weet staat het nieuwe seizoen weer voor de deur. Met een iets gewijzigde ploeg nam Stekene A het voorbije weekend dan ook de aftrap net zoals alle andere Stekense ploegen dat reeds deden. Tegenstander van dienst was Zoersel A.

De ploeg van Zoersel (B4 B4 B6 C0) bestond 3/4de uit zeer jonge spelers (Jorne, Sjoerd en Tom) en werd aangevuld met Werner Bickx. De Stekense A-ploeg bestond uit Svekke, Toon, Bart en Christophe. Voor Sven, Bart en Toon was dit de start van hun 2de jaar in 2de nationale. Voor Christophe was dit echter nieuw terrein. Hij had zich dan ook op en top 'geprepareerd' voor zijn debuut.

Bart en Christophe mochten van start tegen respectievelijk Sjoerd en Jorne. Bart, die op voorhand er toch een beetje mee inzat dat we met plastieken ballen gingen spelen, start verschroeiend tegen Sjoerd en kan al snel gaan rusten. De twijfels omtrent de plastieken bal werden zo uit zijn geheugen gewist. Christophe start uitstekend tegen Jorne. Uiteindelijk zal deze wedstrijd met 1-3 verloren gaan maar elke set werd bedongen met 2 punten verschil. Toch wel een sterke start en reeds een vroege bevestiging dat Christophe in goede doen was. Toon bekampt vervolgens Tom en mag ook terug snel gaan rusten (3-0). Svekke speelt tegen Werner en heeft het moeilijker dan verwacht. Deze 2 kennen elkaar reeds lange tijd en hebben genoeg historiek om elkaars spel goed te kennen. Een belle zal de winnaar beslissen en het is Werner die het 2de punt voor Zoersel op het bord zet.

Bart neemt het dan op tegen Jorne. Ondertussen werd het in de zaal vochtiger en vochtiger en Bart had hier heel wat troubles mee in tegenstelling tot Jorne. Bart gaat dan ook onderuit met 0-3 cijfers. Christophe verliest zijn eerste set tegen Sjoerd, past dan zijn spel goed aan en wint vlot de 3 volgende sets. 'Goed uit de startblokken schieten' noemen we dat! Svekke kan nadien ook zijn eerste winstmatch laten noteren tegen Tom (3-0) en Toon houdt het ook kort tegen Werner (3-0). Ruststand : 5-3 en de eerste kloof was een feit.

Achter de rustpauze gaat Christophe verder op het elan van zijn eerste wedstrijden en kan ook nu de tegenstander goed ontregelen en haalt de overwinning binnen tegen Werner met 3-1. Bart volgt Christophe zijn voorbeeld en zo werd de kloof vergroot naar 7-3. Toon heeft het in zijn 3de wedstrijd moeilijker dan verwacht en speelt nog niet echt zoals het moet. Na heel wat getrek en gesleur werd het dan toch 3-2 in het voordeel van T. Bij Sven gaat het vlotter en kan tegen Jorne een mooie overwinning boeken met 3-1 cijfers. Tussenstand 9-3 en de eerste overwinning van het seizoen was zo een feit. Christophe speelt tot slot nog een belle tegen Tom en laat deze wedstrijd jammer genoeg uit zijn handen glippen. Ondanks een superavond voor hem toch een kleine smet op zijn 2 mooie overwinningen. Bart haalt het uiteindelijk ook tegen Werner en laat 3 overwinningen noteren.

Na setverlies kan Toon de klus alsnog klaren tegen Jorne met 3-1 en noteert een eerste 4/4. Svekke bekampt nog sjoerd en na 0-2 te zijn achtergekomen kan Sven nog goed terugvechten tot 2-2. De vochtigheid en het ietwat ongewone spel van Sjoerd bleek uiteindelijk een brug te ver waardoor Sven een 2/4 kon behalen. Eindstand : 11-5.

Een goede overwinning die toch voor de eerste boost heeft kunnen zorgen. Onze tegenstander volgende week betreft Nodo. Niet echt een verre verplaatsing waarvoor we nu al dankbaar zijn. Het is altijd wat makkelijker om er terug in te komen als de eerste uitwedstrijd niet al te ver is.

Aan de supporters : Gracias, amigos! Jullie waren talrijk en de steun deed deugd. De eerste wedstrijd is altijd wat onwennig. De zenuwen nemen al gauw eens de bovenhand en niet iedereen speelt direct de pannen van het dak. Maar die 5de man kan dan het verschil maken, which u did!

Tot volgende week!

bitw

Sponsors