Nieuws

afbeelding van Davy Carpels

Sint-Pauwels G - Stekene J : 8-8

Davy Carpels

Onze eerste ontmoeting van het seizoen was er een tegen de buren van Sint-Pauwels. Aan motivatie ontbrak het niet, ikzelf (Davy) ben gebrand om van mijn N(iet) G(oed) label af te komen en onze nieuweling Steff Lyssens heeft ook hoge ambities, Kenny Vereecken is onze mentale coach en dan rest er onze ouderdomsdeken Raf De Witte nog.

Goed op tijd komen Steff, Kenny en ik gelijk aan en beginnen we in afwachting van Raf in te spelen. Om 18u55 nog geen Raf en de stress begint in mij op te komen na een telefoontje naar het onze voorzitter en Raf’s thuisfront weten we dat hij met zijn tas thuis is vertrokken, 15 minuten later krijg ik bericht dat hij het lokaal te Stekene kwam binnenwandelen en naar ons op komst is.

Ondertussen Begint Kenny al te spelen tegen de nieuwkomer van St-Pauwels Leen Vandenberghe(NG) en schuiven we in afwachting van Raf de eerste match van Steff naar voren. Waar Kenny over Leen walst met 0-3 eindcijfers krijgt Steff na wat eerste wedstrijd stress vat op het spel van Nele Maes(E6) en weet deze af te ronden met een 1-3 in zijn voordeel.

Onze ouderdomsdeken heeft ondertussen zijn blijde intrede gemaakt en moet in zijn eerste match tegen Arne (NG) het onderspit delven met 3-0 cijfers terwijl ik na een verbeten strijd mijn betere moet erkennen in Albert Dombree (E6)met 3-1 cijfers .De volgende ronde wordt beslecht door Kenny tegen Arne en Raf tegen Leen waar Kenny Arne met een droge 0-3 wandelen stuurt Kan Raf Leen wel het vuur aan de schenen leggen maar moet hij de eerste twee sets aan haar laten in de derde kan hij met een enorm charme offensief toch een setje zijn richting uit laten komen spijtig genoeg moet hij de vierde ook door zijn vingers laten glippen, 3-1 dus.

Nu mag ik het tegen Nele opnemen en kan de eerste set relatief gemakkelijk naar mij toetrekken maar dan begint Nele grip op de wedstrijd te krijgen en kan zo de tweede set met een goed aanvallend spel naar zich toe trekken in de derde en de vierde set kan ze telkens een voorsprong nemen tot 10-6 en 10-7 maar gelukkig lukt het mij om het hoofd koel te houden en telkens de match te laten keren in mijn voordeel en de winst binnen te halen met 1-3 cijfers.

Steff tracht ondertussen Albert een lesje te leren maar tot zijn grote strijd moet ook hij het onderspit delven met 3-1 dit brengt de tussenstand op 4-4. In het volgende rondje neemt Steff het op tegen Leen en ikzelf ga aan de slag tegen Arne, het lukt ons allebei om zonder kleerscheuren de klus te klaren met een 0-3 uitslag in ons voordeel 4-6 voor Stekene.

Vervolgens geeft Kenny zijn alles tegen Nele waar hij de eerste set naar zich toetrekt moet hij de tweede en derde aan Nele laten en in de vierde herpakt hij zich maar de vijfde en laatste set moet hij terug uit handen geven en verliest hij de match met 3-2 Raf is geen partij voor Albert en die met 3-0 de stand terug gelijk brengt op 6-6.

De voorlaatste ronde gaat tussen mijzelf en Leen terwijl Steff de paletten kruist met Arne, waar Steff zonder noemenswaardige problemen Arne aan de kant zet met 0-3 sputtert mijn servicemotor een beetje maar lukt het toch om via enkele nipte set overwinningen Leen met 0-3 aan de kant te schuiven wat de tussenstand op 6-8 brengt.

Om de overwinning binnen te halen moet ofwel Raf van Nele winnen of moet Kenny Albert aan de kant zetten, Raf gooit al zijn charme in de strijd maar Nele blijkt immuun en wint met 30 (7-8) Kenny kan op zijn beurt de eerste set binnen halen maar ziet de volgende drie door zijn vingers glippen en moet de match aan Albert laten wat de eindstand op gelijkspel 8-8 brengt.

Sponsors