Nieuws

afbeelding van Toon De Block

Nodo B - Stekene A : 5-11

Toon De Block

Afgelopen weekend stond de eerste uitwedstrijd op het programma. Tegenstander van dienst was Nodo B. Om 16.45u werd er reeds vertrokken aan de sporthal aangezien we eerst nog via Wilrijk dienden te passeren om ene Christophe Lermytte op te pikken. Omstreeks 17.20u kwamen we dan aan in Nodo om daar nog een tiental minuten voor gesloten deur te staan. Tegen 18.00u begonnen we aan onze opwarming en niet veel later werden we bijgestaan door onze B-ploeg makkers die tevens Nodo moesten bekampen. Ook ons boegbeeld, Evrard "the fox", tekende present.

Op papier leek Nodo B een haalbare kaart (B4, B6, B6, B6) maar ondertussen weet iedereen dat klassementen helemaal niets zeggen en dat elke wedstrijd steeds gespeeld moet worden. Stekene A stelde de vaste ploeg daar tegenover. Toon en Sven mogen van start. Toon komt direct in de problemen tegen oude bekende, Anja. Sinds enkele jaren speelt Anja met korte nopjes op haar backhand en hiermee weet ze telkens de bal goed te sturen. Na een 20-tal minuten diende een 5de beslissende set de winnaar te bepalen. Dankzij enkele snelle fouten van Anja kon Toon snel uitlopen en de winst binnen halen met 3-2 cijfers. Sven, aan de andere tafel, heeft minder problemen met Filip en kon reeds sneller gaan rusten met 3-1 cijfers. Vervolgens worden Bart en Christophe in het veld gegooid. Bart start zoals hij dat reeds deed in speelweek 1, verschroeiend. Tegen de kopman boekte hij al snel een 3-0 zege. Christophe kon ook snel gaan rusten, maar wel met een 0-3 score. Christophe ging iets te veel mee in het spel van Kris waardoor hij niet echt in de wedstrijd kon komen. In de 2de ronde heeft Toon geen problemen met Filip. Ook bij Sven ging het vlot tegen Anja waardoor er een tussenstand van 1-5 op het bord kwam te staan. Al snel werd dit omgezet in 1-7 cijfers wanneer Christophe de kopman kan vloeren en waarbij Bart zijn 2de zege kan boeken.

Na een korte pauze was het opnieuw de beurt aan Bart en Christophe. Bart bekampt Anja. Een thriller van formaat is wel de beste omschrijving van deze match. Mooi open tafeltennis van beide kanten zorgde ervoor dat wederom een 5de set nodig zou zijn om de winnaar te bepalen. Anja had in set 4 echter wel al enkele matchballen gehad. In set 5 stormt Bart door naar een 10-4 voorsprong maar Anja vecht vervolgens terug tot 10-9. Op dat moment kan Bart uiteindelijk met een typische voorhandspin de overwinning binnen halen. Christophe vecht tevens ook een 5-setter uit met Filip na 0-2 te hebben achter gestaan. In deze 5de set gaat het steeds gelijk op maar uiteindelijk kan Christophe ook zijn 2de wedstrijd verzilveren. Puik werk! 1-9 en de broodnodige punten in het mandje. Toon dient dan aan te treden tegen Wout. Na al die 5-setters kon Toon ook niet onderdoen. in set 5 gaat het ook hier steeds gelijk op tot 9-9 waarna Wout 2 rechtstreekse fouten op de service van Toon maakt. Om het verhaal dan maar compleet te maken speelde ook Sven een 5-setter tegen Kris. Sven stond al snel 2-0 voor tegen Kris (11-2, 11-3) maar verliest ietwat onbegrijpelijk de volgende 3 sets, telkens wel met 2 punten verschil. 2-10 en tijd voor het laatste rondje. Bart dient Filip te feliciteren met de overwinning. Filip hanteert soms een leep blokspel. Bart bleef Filip maar bestoken met zijn typische topspinballen maar er was geen doorkomen aan waardoor hij een 3/4 kon boeken voor die avond. In zijn laatste wedstrijd speelt Christophe nog een goede match tegen Anja maar dit bleek niet genoeg te zijn. Na 2 verloren belles kon Anja toch haar overwinning boeken. Hoewel Christophe er zeker meer kon uithalen mag hij toch weeral tevreden terug blikken op het voorbije weekend. Toon heeft in zijn laatste match geen problemen met Kris en kan na een lange avond toch een 4/4 boeken. Sven komt al snel 2-1 voor te staan tegen Wout maar deze jonge knaap vocht knap terug naar 2-2. Sven gaat in extremisch ook in deze match onderuit waardoor de eindstand van 5-11 op het bord kwam te staan. Svekke sluit zijn avond zo af met 2/4.

Achteraf werden we getrakteerd op hotdogs en werd er nog wat nagepraat. Omstreeks 01.00 u werd het dan toch maar tijd om te vertrekken.

Volgende week een thuiswedstrijd, tegen Verviers, die uitzonderlijk om 14.00u 's middags zal beginnen. Voor supporters toch een belangrijk element ;).

cu next week!

bitw

Sponsors