Nieuws

afbeelding van Hedwig Amelinckx

Zele B - Stekene C : 13-3

Hedwig Amelinckx

Na afzegging van Jeremy ( op restaurant ) en Nic ( in het sportpaleis bij K3 ), kregen we zelfs geen vier man achter de tafels, gelukkig was Geert G.(D2) bereid om ons te versterken, anders konden Dimitri (C6) en Hedwig (C6) ook thuis blijven. Maar goed tegen een sterk Zele, met klassementen Rik (C0), Jan (C2), Pieter-Jan (C6) en Steven (C6), zijn we met ons drie toch in geslaagd enig weerwerk te bieden.

Opmerkelijk feit voor het eerst dit jaar hebben we op voorsprong gestaan, dit nadat Hedwig zijn eerste wedstrijd van de nog jonge competitie wist te winnen tegen Steven met een droge 3/0, spijtig genoeg verliest Dimi in de belle van Pieter-Jan.

Geert weert zich zoals een duivel in een wijwatervat, maar moet de overwinning laten aan Jan. De volgende wedstrijden van Hedwig, Dimi en Geert tegen respectievelijk Pieter-Jan, Steven en Rik gaan jammerlijk met 3/0 verloren, met het ff van Jeremy staan we halfweg al 9-1 achter, dus wedstrijd gespeeld.

Geert verliest vervolgens tegen Steven met telkens 2 punten in elke set, ook Hedwig kan niet veel inbrengen tegen Jan, wint nog wel de eerste set, maar op einde staat er toch 3/1 voor Jan. Dimi komt nu in actie tegen Rik (aanvaller die tot voor enkele jaren als B speler het mooie weer maakte bij Gent, maar wegens blessure zich nu heeft omgevormd tot verdediger) en speelt een fantastische wedstrijd maar moet uiteindelijk toch de duimen leggen in de belle.

Geert mag nu achter de tafel tegen Pieter-Jan en veegt deze zowaar onverbiddelijk van achter de tafel, Pieter-Jan maakt slechts 11 punten in 3 sets, serieuze overwinning van Geert. Laatste wedstrijd van Dimi, die nog een beetje gefrustreerd rondloop na zijn nederlaag tegen Rik, moet nu tegen Jan, hij kan zich echter niet meer opladen voor deze wedstrijd en verliest met 3-1, spijtig want voor hetzelfde geld had hij zijn twee verloren wedstrijden in de belle kunnen ombuigen tot winst en had er misschien ook nog meer ingezeten.

Hedwig moet nu tegen Rik, nu deze speler is omgeschoold tot verdediger krijgt hij meer tijd om zijn tactisch spel te spelen, wint set 1 en 3, komt in de vijfde set van een 5/7 achter terug om uiteindelijk met een formidabele laatste balwisseling te zegevieren met 11/9.