Nieuws

afbeelding van Johan Bauwens

Stekene E - Sint-Niklase C : 14-2

Johan Bauwens

Na zeer belangrijke punten vorige week tegen Zele C (7/9 winst), mocht de E ploeg deze vrijdag aantreden tegen Sint Niklase C. Op papier is Sint Niklase C de makkelijkste tegenstander uit de reeks voornamelijk door het weggaan van een groot aantal spelers bij Sint Niklase: onderschatting staat niet in onze woordenboek en iedere match moet gespeeld worden daarom vatten we hem aan zoals iedere match. Sint Niklase C verscheen ten tonele met E0 en 3 x E2, wij speelden in onze gebruikelijke opstelling Johan - Geert - Liam en Jens.

Aan de youngsters om zoals altijd de dans te openen: Jens deed dit tegen Luong Quang-Hiep, ervaren en Hiep voor de vrienden: we komen hem ieder jaar wel een aantal keer tegen als tegenstander. Jens had het moeilijk en vocht voornamelijk tegen zichzelf en miste op het eind de ervaring, die Hiep uiteraard wel heeft na al die jaren, om de wedstrijd naar zich toe te trekken: 2/3 verlies met een spijtig netpunt op het einde. Liam trad aan tegen Luka: de match ging gelijk op, beide spelers konden de overwinning claimen, maar Liam had gezien dat Hiep een wedstrijd besliste met een netpunt en vond er niet beter op Luka zo ook een aantal cadeaus te doen, 3/1 voor Liam, spijtig voor Luka, geluk voor Liam, wel een gemeende proficiat aan Luka: chapeau voor het sportief reageren op zo een situatie voor zo een jonge kerel!

Dan mochten wij vervolgen: Geert had geen enkel probleem met Filip, er werd wat over en weer geschoven maar Filip maakte teveel fouten om Geert het vuur aan de schenen te leggen. Ik volgde in het spoor van Jens, vocht voornamelijk met mezelf, maakte zeer veel fouten en kwam dan ook in de problemen omdat Jordy er sommige sets alles op sloeg. Ik kon het op het einde, na een setje achtervolging, maar net het laken naar mij toe trekken door twee vuile servicepunten (zoals ze dat in het jargon zeggen zeker ?).

We starten dus met 3/1, we zijn al slechter gestart. Jens vocht een spannende partij uit tegen Luka en minder met zichzelf en won met 3/1, Liam had niet zoveel problemen met Hiep ondanks setverlies, ook een 3/1 overwinning. Ik had ook geen problemen met Filip, hij had problemen met mijn service en maakte veel fouten. Geert had zijn handen vol met Jordy, maar de overwinning kwam eigenlijk nooit echt in gevaar ook een 3/1 overwinning wat de tussenstand op 7/1 bracht, dit was boven onze verwachtingen.

Zo kabbelde de partij verder: Jens had, een zeer slechte beginset tegen Jordy niet ten aangesproken, geen problemen meer tegen Jordy en Filip: 3/1 en 3/0 overwinning. Liam vocht nog een vijfsetter uit tegen Filip, waarin hij zeker in de laatste set duidelijk de betere was, 3/2 overwinning. Tegen Jordy had Liam het de eerste drie sets niet makkelijk, maar kon dan ook de meerdere nemen van Jordy: 3/1. Geert speelde tegen Luka zijn slechtste partij, hij maakte teveel fouten en was te passief en verloor daarom tegen Luka met 1/3. Tegen Hiep ging het ook niet makkelijk maar op het einde was Geert de betere waardoor de belle met 3/2 werd gewonnen. Tot slot ging het bij mij soepeler, het balgevoel komt meer en meer terug en ik verloor weliswaar nog telkens een set tegen Hiep en Luka, maar kon met een beter wordende opslag het spel meestal opleggen om zo de tegenstander op afstand te houden, telkens 3/1 overwinning.

Conclusie: een 14/2 overwinning en broodnodige punten voor ons want er zakken ongeveer vier ploegen, dus we zullen ze kunnen gebruiken. Er wachten ons nog verschillende zeer moeilijke opdrachten, te beginnen volgende week thuis tegen Sint Pauwels. Tot volgende week !

Sponsors