Nieuws

afbeelding van Geoffrey Weinand

D-ploeg: Speelweek 2 & 3

Geoffrey Weinand

Sint-Niklase A – Stekene D (9-7)

De eerste uitwedstrijd van het seizoen was er eentje tegen Sint-Niklaas. Op papier een haalbare tegenstander (dit vooral door het weggaan van een groot aantal spelers) maar zoals iedereen wel weet wordt een wedstrijd niet gewonnen op papier. Sint-Niklase A trad aan met volgende opstelling: 2*C6 en 2*D0.

Over de match zelf valt er weinig te vertellen. Glenn die een mindere avond kende wint 0 matchen. Nick, die de week voordien nog een C0 klopte in Landelijke (Chapeau!!!!), had duidelijk last van de omschakeling naar de oude ballen en kan slechts 1 keer zegevieren. Kristof wist 2 keer de overwinning binnen te halen en Geoffrey zag zijn trainingsinspanningen van de voorgaande weken beloond worden met een mooie 4 op 4.

Na de match was het tijd om nog een beetje aan de teamsfeer te werken in Tkafeeke te Stekene City (niet dat er hier een probleem is :D). De pintjes, vodka redbulls, enz. vlogen rijkelijk in het rond, er werd nog een beetje gedanst en volop gelachen. Ook de nederlaag tegen Sint-Niklaas werd al snel vergeten zodat we ons terug konden opmaken voor de volgende wedstrijd tegen Galmaarden C.

Kristof (2), Glenn (0), Nick (1) en Geoff (4)

Stekene D – Galmaarden C (8-8)

Vrijdagavond kregen we bezoek van Galmaarden C, een ploeg die al enkele jaren een vaste waarde zijn in 2de provinciale. Door de komende competitiehervormingen zullen zij het echter, net als ons, toch moeilijk hebben om top 5 te spelen. Galmaarden C kwam naar Stekene afgezakt met 2*D0 en 2*D2.

Na een sterke start waarbij er een 3-1 voorsprong op het bord stond kwam Galmaarden toch iets meer in de match en konden zelfs een 4-6 voorsprong uitbouwen. Doch gaven we ons niet verloren en vochten we voor wat we waard waren. En met succes want voor de laatste matchen staat er een 7-7 tussenstand genoteerd waardoor alles nog mogelijk was. Alles kwam aan op de laatste 2 wedstrijden. Nick die een uitstekende avond kende won zijn laatste match en kan zo terugkijken op een geslaagde avond met 4 overwinningen, terwijl Geoffrey de verwachtingen niet kon inlossen en zijn laatste match verloor. Eindstand: 8-8. Achteraf gezien een terechte uitslag.

Volgende week volgt er opnieuw een thuismatch met als tegenstander Erembodegem B. Een match die deze keer absoluut gewonnen moet worden.

Nick (4), Geoff (2), Andy (0) en Geert G (2)

Sponsors